Kjekt å ha på iPhone på reisen

Søker du på App Store med din iPhone, kan du finne mengder av billig eller til og med gratis programvare som kan være til nytte og glede. Her er noen av dem.

  • Lasse Svendsen (Lyd & Bilde)

Artikkelen er over ti år gammel

Lyd & Bilde - Nordens største på tester av hjemmeelektronikkApple (Norge)Søk blandt alle våre testerRåd & Tips


Få mobiler selger så godt om Apples iPhone, og ingen er lettere å installere programmer på.

Etter en håndfull berøringer på skjermen har man funnet, kjøpt og installert et spill eller annen programvare på mobilen.

Her er noen av de nyttigste programmene man kan ha bruk for på reise.

Men vær oppmerksom på at det kan være rådyrt å bruke mobilen i utlandet.Se tipsene til hvordan du bruker telefonen fornuftig på reisen.

Facebook - gratis

Man trenger ikke å forsvinne fra Facebook bare fordi man ikke sitter foran datamaskinen hjemme. Når man er på ferie kan man holde seg oppdatert og følge med på hva alle vennene bedriver i ferien.

Med dette programmet kan man laste opp bilder fra mobilen til Facebook-kontoen, og lese og poste meldinger hvor man enn befinner seg.

Flight Status - kr 29

Med mindre man er på interrail, er flytider kjekt å holde seg oppdatert på. Flight Status holder deg informert om tilgjengelige flyruter fra over 4000 flyplasser og 1200 flyselskaper, forsinkelser og status for akkurat din flyreise, over hele verden.

Søker man etter en flygning, får man også info om været på bestemmelsesstedet, hvilken terminal flyet går fra og hvilket bånd man finner bagasjen sin på.

Reiser man til Storbritannia, Canada eller USA, kan man også benytte kartfunksjonen som viser flyrutene i det aktuelle landet.

Google Earth - gratis

Få programmer er så nyttige som Google Earth når man er på reise. Ikke bare fordi man kan navigere seg fram i ukjent terreng eller storbyer, men fordi man kan se bilder av og finne nyttig informasjon om stedet man er på eller skal reise til.

Søk etter spisesteder, overnatting og annen nyttig informasjon, og slå opp artikler i Wikipedia om interessante steder. Google Earth er et must for enhver med iPhone.

Hotels.com - gratis

Å bo bra og billig fordrer at man finner et hotell som både er ledig og ikke koster all verden. I Hotels.com kan man søke etter ledige hotellrom, og se hvor de ligger på kartet i forhold til severdigheter og sentrale plasser i byen man befinner seg.

Søkene kan sorteres etter pris, klassifisering og anmeldelser på nett. Når man finner et hotell som ser fristende ut, kan man booke rom direkte.

iTranslate - gratis

Legg lommeparløren igjen hjemme. iTranslate er mye smartere og gratis. Her kan man slå opp ord og får oversatt setninger mellom 42 språk.

Så dersom man ikke er så stø i arabisk eller tagalog, kan man taste inn setningen på morsmålet og velge oversettelse til et av 42 språk. iTranslate fungerer motsatt vei også, tast inn noe uforståelig på maltesisk eller for eksempel rumensk til morsmålet.

Så blir det litt lettere å skjønne menyer på restauranter og gjøre andre nyttige oversettelser.

Fem andre kjekke programmer:

-

Local Picks - gratis

-

Metal Gear - kr 45

-

News Desk - gratis

-

Twitterific - gratis

-

Wi-Fi Finder - gratis

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Førsteinntrykk av Nokia 6700 classic

  2. Test: Samsung I8910 Omnia: Tidenes råeste mobil

  3. Nokia og Microsoft skal samarbeide

  4. Kritikken hagler mot Apple: Applikasjonsutviklere raser mot Apple

  5. Disse mobilene kommer i august

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder