MORO PÅ SCENEN: Bill Gates og talkshowverten Conan O Brien koste seg med Xbox-spillet Forza Motorsport under Gates-foredraget før elektronikkmessen CES i Las Vegas, men på et tidspunkt gikk det galt. Foto: Reuters

Datatrøbbel for Gates

LAS VEGAS (VG Nett) Mye gikk galt da Bill Gates skulle vise oss fremtidens Microsoft.

  • Rune Fjeld Olsen
  • Erling Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

-Hvem er egentlig sjef for Microsoft, spurte talkshow-stjernen Conan O'Brien etter at PC-en til Bill Gates "frøs" under presentasjonen av et nytt digitalkamera fra Nikon.

Lunefullt utstyr

Dermed viste Gates at verdens rikeste mann er like sårbar i forhold til lunefullt datautstyr som alle andre.

Windows-PC-en "frøs" og reagerte ikke da Gates trykket gjentatte ganger på fjernkontrollen.

Da en Microsoft-ansatt senere i presentasjonen skulle vise hvor brukervennlig det snart salgsklare spillet Forza Motor Sport er, dukket en forhatt "blåskjerm" opp med advarselen "out of system memory".

Velkommen i klubben, Bill!

Microsoft overalt

Problemene til tross, Bill Gates og Microsoft vil prege hele ditt digitale liv i fremtiden.

Det er den ikke overraskende konklusjonen etter at Microsoft-sjef Bill Gates innledet verdens største forbrukerelektronikk-messe, CES, i Las Vegas onsdag kveld norsk tid.

- Det er en enorm glede for deg å møte meg, hilste den kjente talkshow-verten Conan O'Brien Bill Gates med på scenen.

Gates-foredraget inneholdt ingen store overraskelser, og bare et knippe nyheter - som et samarbeid med MTV om levering av digitale tjenester og muligheten til å ta opp TV-programmer fra TVen via MSN Messenger, uansett hvor i verden du er.

I årevis har teknologi- og elektronikkbransjen snakket om hvor flott det blir når alle våre dingser snakker med hverandre, og når alt man har av digitalt innhold kan nytes på en rekke forskjellige maskiner, fra TV-skjermen til håndholdte underholdningsmaskiner.

Bill Gates mente i sitt foredrag den teknologiske utviklingen nå har kommet så langt at «den digitale livsstilen» er aktuelt for flere enn noen gang.

- Den digitale livsstilen har blitt allemannseie, sa Gates.

For Microsofts del, er alle deres tjenester nå mer eller mindre integrert med hverandre. Man kan ta opp TV-programmer på Xbox og sende dem til PCen eller til håndholdte datamaskiner, og man kan sende musikk fra PC til smartphone.

- Flere og flere har bredbånd og de har disse nye, flotte TV-skjermene, mente Gates, som pekte på at kravet om nye former for digitalt innhold vil tvinge seg frem i takt med kvaliteten på maskinene som spiller det av.

Under foredraget ble også en egen IPTV-tjeneste presentert, TV-signaler over bredbånd som blant annet gjør det mulig å ta opp fire TV-programmer samtidig eller velge kameravinkel på sportssendinger. En DVD-opptaker med harddisk fra LG ble også demonstrert, hvor brukerne får samme menyer som på Microsofts Media Center.

Den kjente talkshow-verten Conan O'Brien styrte Microsoft-foredraget som om det var hans eget TV-program, med Bill Gates som gjest. På en kveld hvor fjernkontroller ikke alltid fungerte og Xbox-spill bestemte seg for å kræsje, ga det grobunn for mye humor.

- Noen kaller Microsoft «the evil empire». Bill Gates har brukt mye tid og penger på å fjerne disse folkene, uttalte han under sin monolog før Gates entret scenen.

PS! Xbox 2 ble knapt nevnt med et ord under foredraget. Men Gates fikk i alle fall slått fast at «spill er hot», og at «Halo 2» har solgt over seks millioner eksemplarer til nå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder