Men Vista-tastatur den store stjernen

NY? Microsoft hevder deres design, hvor hånden skal holdes mer vertikalt, er nytt og innoverende. Men liknende løsninger finnes allerede på markedet. Innfelt er den ergonomiske musen fra det lille firmaet Evoluent. Foto: Pål Unanue-Zahl / Evoluent

Lite nytt fra Microsoft

(VG Nett) Microsoft presenterte sin høstkolleksjon, men finnes det noe nytt blant de mange tastaturene og musene?

Artikkelen er over 13 år gammel

Det var ikke noen storslått overraskelseslansering av Microsofts nye musikkspiller «Zune» som møtte teknopressen i dag, men en ganske ordinær serie med mus og tastatur.

Men noen lyspunkter er det mellom alle de gråblå tastaturene.

Microsofts storsatsing på Vista gir gjenlyd også i tilbehøret de selger til datamaskiner og i sentrum for presentasjonen sto et tastatur med opplyste taster, spesielt beregnet på bruk for mediesentermaskiner. Lyset gjør tastene lettere å se i mørket, som under visning av film i stuen eller kveldsjobbing. Med flere finurlige løsninger var «Vista»-tastaturet den store stjernen i presentasjonen.

Hovedattraksjonen i Microsofts norske lansering av nytt PC-tilbehør, glimret med sitt fravær da Microsoft presenterte det årlige slippet av mus, tastatur og tilbehør på en pressekonferanse.

En prototyp var alt journalistene fikk se under presentasjonen torsdag.

En ny mus fra Microsoft med det de kaller innoverende design, skal gi håndleddet et mer naturlig posisjon, men hvor innoverende er egentlig den nye Microsoft-musen? Liknende mus har vært i salg lenge og også testet av VG Nett.

Kombinasjon

Langt flere rettet blikket mot en ny mus for forretningsfolk på farten, en kombinasjon av en fjernkontroll for presentasjoner og en portabel Bluetooth-mus. Vend musen over på ryggen, og under er fjernkontrollen for presentasjonen. Komplett med laserpeker.

- Det er en billigere løsning enn den fra andre produsenter, sier Microsoft Norges hardware-sjef Jan Kristensen til VG Nett.
Musen gjør at det blir mindre dingser å slepe rundt om på reisen og man sparer også inn en liten slant på å kjøre en kombinasjon.

Løsningen viser også en ny måte å tenke på fra Microsoft. De fleste av produktene de presenterte hadde en eller annen finurlig kombinasjon med andre Microsoft-produkter. Den nye serien med webkameraer kommer med en direkteknapp for tilkobling via MSN Messenger, Xbox' trådløse håndkontroll kan brukes rett på PC-en til spill og presentasjonsmusen knyttes opp til Microsofts PowerPoint-program.

Det er ingen tilfeldighet.

- Totalintegrasjon blir det neste store, sier Kristensen om Microsofts visjon for maskinvaren.

Han peker også på integrasjonen det svært flate «Vista»-tastaturet kommer til å få med operativsystemet Microsoft lanserer til neste år.

Finpusser

Selv om Microsofts siste ergonimiske mus likner mye på den flere år gamle vertikale ergomusen fra det amerikanske firmaet Evoulent, har Microsoft et ess i ermet.

- Folk etterspør varer med en «high finish», sier Kristensen og sikter til designet Microsoft jobber hardt med å legge på sine produkter.

De fleste produktene Microsoft viste frem bærer preg av et design myntet på streng skandinavisk smak med mye marineblått og børstet metall.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder