Wep 410 er lite og stilrent, og fungerer samtidig svært bra. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Lite, men bra hodesett

Samsungs nye hodesett er det perfekte tilbehøret til mobilen din.

Einar Eriksen (tek.no)
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiFlere tester av mobiltilbehør

Vi har bitt oss merke i at Samsung har fått et stadig sterkere navn når det gjelder blåtann-håndfrisett. Og vi har tidligere testet Samsung Wep 420, som både har fabelaktig lydkvalitet, god ergonomi og god design til en billig penge.

Men det skal også nevnes at produsenten også har gått på trynet: Samsung Wep 200 er et lite hodesett, men var også på alle måter et mareritt å bruke.

Nå er det Wep 410 som ligger på testbenken.

Fantastisk design

Én ting er det iallefall ingen tvil om: Samsung kan det med å designe hodesett. Wep 410 er imponerende lite, og er også ganske avlangt. Det får det til å se stilfullt ut på øret uten at det gjør for mye ut av seg.

På hodesettet finner du de knappene du trenger. Én knapp for å ta telefonen og legge på, samt volumtaster.

Se flere bilder av Wep 410 hos Amobil.no.

God ergonomi

Øreproppen fungerer svært godt. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Når det gjelder design er det ikke bare utseendet Samsung har lyktes med i Wep 410. Ergonomien er også helt topp.

Hodesettet er behagelig å ha på øret, samtidig som det sitter godt. Øreproppløsningen synes vi fungerer minst like godt som den vanligste løsningen på markedet i dag med en ørebøyle.

Grei lydkvalitet

Hodesettet er i sort og grått. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Lydkvaliteten i Wep 410 er like god som i en rekke større hodesett. Stemmer høres naturlig ut, og er ikke for skarpe. Lyden høres likevel litt flatere og skarpere ut enn den gjør om du holder mobiltelefonen mot øret.

Lydkvaliteten i andre enden er vi også fornøyd med. Det er helt uproblematisk å høre hva personen med hodesettet sier. Støyfiltreringen fungerer også godt. For andre endens del oppnår du likevel bedre lyd om du snakker rett i telefonen, men det er helt vanlig i alle blåtann-hodesett.

Totalt er den litt nedsatte lydkvaliteten en liten pris å betale for to lediger hender.

Godkjent batterilevetid

Med hodesettet får du en ladestasjon og oppbevaringboks i ett. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Batterilevetiden er ikke spesielt bra, men om vi tar størrelsen i betrakning har vi ikke vanskeligheter med å godkjenne den.

Taletiden på fire timer holder for at de aller fleste kan klare en dag eller to uten lading, men hviletiden på 70 timer gjør at du helst må ta med deg laderen når du er på reise.

I testperioden gjorde vi det til en vane å sette hodesettet på lading på kvelden. Dette fungerte helt greit, og Wep 410 klarte fint iallefall to timers telefonsnakk og 16 timer i hvilemodus.

God investering

(Foto: Samsung)

Det er ingen tvil om at et blåtann-hodesett kan være en god investering. Du får to ledige hender, og det er mildt sagt befriende.

Totalopplevelsen vår med Wep 410 er veldig god. Samsung har laget et hodesett som både er lite og fungerer strålende. To tomler i været.

Av hodesett i denne størrelsen er Wep410 etter vår mening et solid valg.

Vil du ha et enda mer praktisk hodesett, mot en litt større størrelse, kan du ta en titt på storebroren Samsung Wep 420.

Er du mye på farten bør du ta en titt på Plantronics Discovery 655, som har en liten batteribasert lader med i esken.

Er du ute etter markedets beste lyd uten å bry deg altfor mye om størrelse og design, blr du se på hodesettet Flamingo. Dette er et stabilt hodesett med krystallklar lyd og med en vindhette for høstens drittvær.

Les den fulle testen av Samsung Wep 410 hos Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder