NYTT DOMENE: Apple har skaffet seg domenet iCloud.com. Den opprinnelige eieren har nå byttet navn. Foto: Skjermdump: iCloud/CloudMe.com

iCloud kan bli Apples nye supernettsted

Apple skal ha skaffet seg rettighetene til domenet iCloud.com for 4,5 millioner dollar.

  • PC World Kirsti Østvang

Artikkelen er over åtte år gammel

MacWorld | ComputerworldPC World | Computerworld

Men hva skal domenet brukes til? Mange tror nå at iCloud.com er navnet på Apples kommende nettjeneste for musikk, filmer og bilder.

I midten av forrige uke meldte GigaOM at Apple hadde kjøpt opp domenet iCloud.com fra et svensk selskap kalt Xcerion. Wall Street Journal hevder nå å ha fått bekreftelse på oppkjøpet.

Ifølge rykter skal prisen for domenet ha vært 4,5 millioner dollar, omlag 23,5 millioner kroner, men om dette stemmer er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: iOS-fremtiden avsløres 6. juni

Musikk, bilder, filmer

Hva iCloud.com skal brukes til er enn så lenge uklart. Ifølge AppleInsider er tanken at domenet skal bli hjem for Apples nye skytjeneste (nettjeneste), som sannsynligvis kommer til å bli vist frem på Apples årlige utviklerkonferanse i begynnelsen av juni. Tjenesten er planlagt å skulle erstatte den nåværende nettjenesten MobileMe.

Ifølge folk med kjennskap til saken, holder Apple på å forberede betaversjoner av både iOS 5.0 og Mac OS X Lion i forkant av sin årlige utviklerkonferanse.

LES OGSÅ: Apple har begynt å teste iOS 5.0

Rykteflom rundt lansering

Til forskjell fra MobileMe sies det at iCloud blant annet vil kunne brukes til å lagre store mengder musikk, filmer og bilder. For eksempel vil det kunne åpne opp for streaming av iTunes-musikk til mobile enheter som iPhone og iPad.

Apples gigantiske serverpark i North Carolina, som snart er klar for å tas å bruk, spiller visstnok en sentral rolle i den nye tjenesten, skriver Macworld.se.

Det har lenge gått rykter om at Apple har planer å relansere MobileMe som en gratis tjeneste for å konkurrere med lignende tjenester fra Google og Microsoft. MobileMe brukes i dag for synkronisering av e-post, kontakter, kalender og data mellom datamaskiner og iOS-enheter.

LES OGSÅ: Slik svarer Apple på sporingsanklagene

Amazon lanserte nylig en nettjeneste for lagring av musikk og andre filer kalt Cloud Drive, som også omtales som en konkurrent til Apples angivelig nye nettjeneste.

iCloud.com ser forsatt ut til å være i Xcerions hender, men peker nå til adressen CloudMe.com, som altså er det nye navnet på den svenske lagringstjenesten. Ifølge Whois-databasen er Xcerion listet som eier av iCloud.com ut 2018.

Apple har lovet å avsløre fremtiden til iOS og Mac OS på årets utviklerkonferanse WWDC, som sparkes i gang mandag 6. juni i San Francisco.

LES OGSÅ: Nesten alle velger smartmobil

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder