7900 Prism har suveren byggekvalitet og en sylskarp skjerm. (Foto: Simen J. Willgohs)

Test: Nokia 7900 Prism: Annerledes-mobilen

Tenk deg om to ganger før du kjøper Nokias nye designmobil.

Simen J. Willgohs (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiFlere mobiltester

Nokia 7900 Prism er en av de mest unike telefonene vi har sett på lenge. Den får nesten alle andre telefoner til å se ut som billige plastleketøy.

Se flere bilder av 7900 Prism

Telefonen har en helt spesiell design, og kvaliteten og arbeidet som er lagt ned i karosseriet på telefonen er helt eksepsjonelt.

Og selv om det å skifte lys på tastene og toppen kan virke noe unødvendig, så er det for å rette fokus på designet og det ytre - noe som definivt taler til 7900 Prisms fordel.

At telefonen også kommer levert med 1 GB internminne, at den har 3G og Edge og det meste av moro- og nyttefunksjoner er også positivt. I tillegg har telefonen en skjerm med den nye OLED-teknologien. Det gir en fargegjengivelse og skarphet langt over alt vi har sett til nå.

Best som blikkfang

Likevel egner 7900 Prism seg mer som smykke og blikkfang enn som telefon.

Designen er like upraktisk som den er feiende flott. Tastene er harde, telefonen har knapt snarveistaster og du skal nesten ikke ha rørt ved dekselet før det er fullt i fettflekker.

Telefonen har heller ikke plass til minnekort, noe som begrenser mp3-spillerens nytteverdi, og Nokia har ikke funnet plass til radio.
Kameraet tar dessuten dårligere bilder enn de første digitalkameraene på 90-tallet.

Se bilder tatt med mobilens kamera

Alternativene står ikke akkurat i kø, men ønsker du å bruke et par hundre mer på en mye bedre telefon så er LG KU990 et godt valg.

Ønsker du alternativer med fokus på design gir for eksempel Sony Ericsson T650i deg et langt bedre kamera, mens Nokia 7500 Prism en mindre, lettere og mer brukervennlig utgave av samme telefon.

Du kan lese hele testen av 7500 Prism hos Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder