NY: Den nyeste utgaven av iPhone har mye nytt, og lenger batteritid fortalte sjef for iPhone Scott Forestall på konferansens hovedtale i går. Foto: AFP

Og nye iPhone kommer ...

(VG Nett) De som ønsker det aller siste i Apple-mobil må vente helt til 31. juli. Da lanseres iPhone 3G S i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Den nylig lanserte modellen har allerede vært i amerikanske butikker i et par uker, men nordmenn må vente helt til 31. juli dersom de skal ha en iPhone 3G S. Det melder NetCom i en pressemelding, uten å si noe mer om hva som kommer til å bli prisen på de ulike modellene.

Overfor VG Nett bekrefter Telenor at også de starter salget 31. juli i år.

Leserne diskuterer:Hvilket abonnement passer best til data-sultne mobiler som iPhone og HTC?

Lanseringsdatoen som nå er bekreftet er tre uker lenger enn forventet av de to hovedleverandørene i Norge. Her til lands er det Chess, NetCom og Telenor som selger iPhone. NetCom var først ute med å selge iPhone i Norge, Telenor og Chess fulgte på et drøyt halvår etter.

I markedet er det flere tegn på at modellen selges raskt ut fra butikkene, i løpet av de tre første dagene med salg stakk kundene avgårde med over en million iPhone-er i USA.

Telefonen ble vist frem på den årlige teknologikonferansen til Apple 6. juni, og inneholder en rekke nyheter.

Oppgradering

Iphone 3GS får raskere HSDPA-tilknytning, noe som gjør den raskere på turbo 3G-nett. Med et nytt kamera kommer det også en liten oppgradering i megapiksler, iPhone-kameraet teller nå tre megapiksler og har autofokus.

Den nye modellen inneholder også en raskere prosessor som gjør handlinger på mobilen raskere. Siden svært få av iPhone-programmene kan multitaske, det vil si ha flere programmer kjørende samtidig, er raskere bytte mellom de ulike programmene en kjærkommen nyhet.

I tillegg får den nye iPhone muligheten til å ta opp og redigere video, samt et kompass som skal hjelpe på orienteringen og gjøre GPS-funksjonene bedre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder