Her er trykkskjermmobilene Saito (til venstre) og Aino, og spillmobilen Yari. Foto: Sony Ericsson

Tre nye mobiler fra Sony Ericsson

Trykkskjermmobil med 12 megapiksler, en som kan styre Playstation og spillmobilen du kan vinke til.

  • Marius Valle (amobil.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Sony Ericsson lanserte i dag de tre nye modellene Satio, Aino og Yari. Den kanskje mest interessante av disse er Satio, som til nå bare har vært kjent under kodenavnet idou.

Satio er en trykkskjermmobil med et kamera på intet mindre enn 12 megapiksler. Telefonen har også samme operativsystem som Nokias trykkskjermtelefoner, S60 5th edition Symbian OS.

Spesifikasjonsmessig er det ikke så mye fryktelig spesielt med Satio. Den har som ventet super-3G, Edge, Wi-fi, GPS og Bluetooth.

Baksiden skjuler et 12 megapikslers kamera. Foto: Sony Ericsson

Skjermen har en oppløsning på 640 x 360 piksler og måler 3,5 tommer diagonalt, noe som er det samme som på Nokia 5800.

Men selv om dette ikke er uvanlige spesifikasjoner betyr det på ingen måte at de er dårlige. Her får du alt du trenger og litt til.

Telefonen skal ha forholdsvis god grafikkapasitet, da Sony Ericsson skryter av at den takler spill i HD og 3D. Satio har også innebygget FM-radio. Skulle du gå lei disse har du selvsagt MP3-spiller. Telefonen støtter Micro-SD-minnekort slik at du kan lagre mye musikk.

Telefonen har mange taster på siden. Foto: Sony Ericsson

12 megapiksler

Kameraet er for øvrig verdt å nevne spesielt med sine 12,1 megapiksler. Dette høres voldsomt mye ut, uten at vi kan si noe om bildekvaliteten foreløpig. Mobilfotografen vil sette pris på at det er ekte blits på telefonen, geomerking, bildestabilisator, ansiktsgjenkjenning og mye annet.

Sony Ericsson lover at telefonen er god på video, musikk og annen underholdning. Dette skal være lett tilgjengelig fra et mediapanel i telefonens hvileskjerm.

Satio skal være tilgjengelig fra fjerde kvartal. Prisen er ikke helt spikret, men vil trolig ligge rundt 5000 - 6000 kroner.

Les mer om Satio på Amobil.no.

Trykkskjermtelefonen Aino

Sony Ericsson lanserer også den første trykkskjermtelefonen med deres eget menysystem. Aino har en tre tommers skjerm, og i tillegg et utskyvbart tastatur.

Aino har trykkskjerm og tastatur. Foto: Sony Ericsson

Telefonen har støtte for Wi-fi og kan kobles til en Playstation 3 over hjemmenettverket eller internett slik at du får tilgang til musikk og video på Playstation-en. Du kan også styre avspilling av musikk på Playstation med mobilen.

Telefonen har også støtte for Media Home, en funksjon som gjør at du kan sende mediafiler fra PC-en til mobilen automatisk over Wi-fi.

Aino kommer også med en ladestasjon som skal gjøre det enkelt å koble telefonen til PC-en. Telefonen benytter Micro-SD-minnekort, og leveres med 8 GB i esken.

8 megapikslers kamera

Telefonen har et 8,1 megapikslers kamera med autofokus og mulighet for geomerking. Det er fotolys i stedet for Xenon-blits på denne telefonen.

På spesifikasjonslisten finner vi super-3G, Edge og som nevnt Wi-fi, i tillegg til GPS. Her får du altså alt du bør forvente av en godt spesifisert telefon.

Telefonen skal komme i salg i løpet av fjerde kvartal. Prisen er i skrivende stund ikke kjent.

Les mer om Aino på Amobil.no.

Spillmobilen Yari

Yari kan du spille på uten å røre tastene. Foto: Sony Ericsson

Sony Ericsson Yari er noe så spesielt som en mobiltelefon du kan spille med uten å røre tastene. Poenget her er at du du rett og slett kan bevege hånden foran skjermen for å spille.

I likhet med Sony Ericsson F305 kommer Yari med en rekke forhåndsinstallerte spill. Det er både spill som du styrer med taster på vanlig måte og spill som kan spilles med håndbevegelser.

Utover dette er Yari også en godt spesifisert telefon. Den har et kamera med fem megapiksler og autofokus. Skjermen måler 2,4 tommer og har 240 x 320 pikslers oppløsning.

På kommunikasjonssiden finner vi super-3G og Edge. Telefonen har også Wi-fi, Bluetooth og USB. I likhet med de andre telefonene som ble lanserte i dag stiller også Yari med GPS.

Alt i alt kan Yari beskrives som en oppdatert F305 med større skjerm. Telefonen kommer i salg i løpet av fjerde kvartal. Prisen er i skrivende stund ikke kjent.

Les mer om Yari på Amobil.no.

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Sniktitt: Sony Ericsson Satio: Teknologirik multimedietelefon

  2. Sniktitt: Sony Ericsson Yari: Spillmobilen med bevegelsessensor

  3. Test av Sony Ericsson Aino

  4. Xperia X10 mini og X10 mini pro: Minimobiler med fulltastatur

  5. Her er de nye september-mobilene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder