BAKGRUNN: En kort tidsperiode i går, hadde Google bakgrunnsbilder. De er nå fjernet. Men du kan få de tilbake, om ønskelig, til og med med egne fotografier. Her hilser vi for eksempel fredagen velkommen med et bilde tatt gjennom et ølglass i München. (Foto: Leif Maritn Kirknes/Skjermdump)

Ingen suksess med bakgrunnsbilde på Google

Det gikk ikke som planlagt da Google testet ut konseptet med bakgrunnsbilder bak søkemotoren - slik konkurrenten Microsoft Bing har.

Leif Martin Kirknes (Computerworld)
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
Forside | Computerworld

Les også:Google publiserte angrep på Windows XP

Google hadde planer om å kjøre ulike bakgrunnsbilder i 24 timer, som en slags demonstrasjon og et PR-stunt relatert til sin kommende bakgrunnsinnstilling, men Google følte seg tvunget til å fjerne den mye før.

Bildene gjorde at Google, som vanligvis har et svært enkelt design, plutselig så mye mer avansert ut. Og mange brukere følte behov for å skrike ut om sine meninger på Twitter.

Les også:Microsoft stenger Bing-tjeneste

- HVORFOR har GOOGLE bakgrunnsBILDE?!!!!! HVORFOR?!!!!!, skrev for eksempel den svært så frustrerte brukeren visualxjinsei.

Bug

Ifølge søkemotorgiganten selv, var det attpåtil en programvareglipp i løsningen. Søkedirektør Marissa Mayer forklarer overfor Computerworlds nyhetstjeneste at planen egentlig var å legge ut en lenke til en forklaring til hvorfor det var bilder på Google.

Les også:It-studentene vil jobbe i Google

- Grunnet et bug kom ikke forklaringslenken opp for de fleste brukerne. Dermed trodde mange Google hadde endret utseende permanent, sier Mayer.

Derfor ble Google relativt kjapt atter hvit i bakgrunnen.

Funksjonen på lufta

Men om du likte at Google var Bing-ifisert, er det fremdeles håp. Innstillingen er på plass. Det du trenger å gjøre, er å logge inn på Googles tjenester. Så går du til Google.com.

Nederst i venstre hjørne ligger den diskrete lenken «Skift bakgrunnsbilde», og med den faller brikkene på plass. Du kan til og med laste opp egne bakgrunnsbilder om du vil.

Les også:Nye Google gir ferskere søkeresultater

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder