Hovedinnhold

Foto for folk flest

Test av Panasonic Lumix G3

Hvis man vegrer seg for å kjøpe et systemkamera fordi de er klumpete og for avanserte, kan Panasonic G3 være et smart valg.

Denne saken handler om:

For folk flest som ønsker fine bilder, er det ofte nok med et godt kompaktkamera. Men mange vokser fra kompaktkameraet og vil fri seg fra begrensningene, og ikke minst, de vil gjerne ha høyre bildekvalitet. Da er systemkameraer et godt valg.

Da får man et fleksibelt kamera som kan brukes til det meste, i mange år, og utvides med ulike objektiver etter behov. Enten man planlegger å fotografere bier og blomster, landskap eller portretter.

LES OGSÅ: Test av «lillebror» Panasonic Lumix GF3 

Men det har sin pris å velge et systemkamera. Og da tenker vi ikke bare på at kameraet koster mer. Det er også større og tyngre, og for de fleste som er vant til et kompaktkamera; alt for avanserte.

For mange vil det opplagte systemkameraet være en speilrefleks fra Canon eller Nikon, men en alternativ løsning kan for mange være den nye generasjonen systemkameraer, som kalles hybridkameraer. De ser ut som et speilreflekskamera, men fordi speilhuset (og i mange tilfeller søkeren) er borte, er de fysisk mindre og lettere.

Bildekvalitet

Det er ingen grunn til å frykte for bildekvaliteten fra G3. Kameraet leverer nemlig svært fine bildefiler. Til og med de komprimerte JPEG-filene - som vi tror de fleste vil benytte - har god fargebalanse, kontrast og tonalitet. Portrettbilder blir svært fine med G3 og 14-42-zoomen, særlig siden man kan velge portrett eller naturlig fargegamut, og selv justere kontrast, fargemetning og skarphet selv.

Pris: 5990 kroner

Svært høy bildekvalitet
Fin fargegjengivelse
Høy HD-videokvalitet
Oversiktlig betjening

Bare 270 bilder per lading
Ingen mikrofoninngang
Synlig JPEG-støy på høy ISO
Treg lagring av råfiler

Les hele testen av Panasonic G3 på Lyd & Bilde

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi