Hovedinnhold

Nå kommer superbillige videokamera

750 KRONER: The Flip Ultra koster bare 750 kroner og kan lagre en time video. Foto: The Flip
750 KRONER: The Flip Ultra koster bare 750 kroner og kan lagre en time video. Foto: The Flip
(VG Nett) The Flip er billigkameraet som har tatt USA med storm. Nå kommer trolig lignende videokamera til Norge.

Denne saken handler om:

Videokameraet The Flip har blitt en massiv suksess i USA. Kameraet er på størrelse med en mobiltelefon og har i løpet av kort tid fått en markedsandel på utrolige 13 prosent. Det er kanskje ikke så rart når prisen er fra 99 til 149 dollar, altså fra 500 til 750 kroner.

The Flip filmer video i en oppløsning på 640 x 480 punkter, som er tett opp mot vanlig DVD-kvalitet. Kameraet tar 30 bilder i sekundet.

Se video av The Flip i New York Times.

The Flip finnes i ulike utgaver med 1 eller 2 gigabyte lagringskapasitet. Med to gigabyte-modellen kan man filme en hel time. Når opptakene skal overføres til en datamaskin vipper man ut en USB-kontakt som er fastmontert i kameraet.

Ukomplisert

I forhold til et vanlig videokamera er The Flip veldig enkelt og uten ekstrafunksjoner.

Siden kameraet er så enkelt er det kjapt gjort å ta det opp av lommen og filme ting som skjer rundt deg. Det finnes nesten ingen instillinger eller valg for opptakene. The Flip bruker vanlige AA-batterier i stedet for oppladbare batterier.

Creative lager Flip-klone

Nå har Creative lettet på sløret og vist frem spesifikasjonene på et videokamera som er nesten identisk med The Flip. Creatives produkter er som regel tilgjengelige i Norge og sjansen for at vi får se en Flip-klone er derfor stor.

Også selskapet RCA har laget et kamera som ligner mye på The Flip, men dette er foreløpig ikke å oppdrive i Norge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi