Hovedinnhold

Dette betyr de nye symbolene på Facebook-statuser

Facebook ruller ut «reactions» – nå kan du vise sinne mot en statusoppdatering.

Denne saken handler om:

Fra onsdag ettermiddag kan Facebooks brukere verden over reagere på mer enn én måte når de ser noe i nyhetsstrømmen som de vil vise sine følelser for.

«Vi har lyttet til folk og vet at det bør være flere måter å uttrykke på en enkel og rask måte hva noe du ser i 'nyhetsstrømmen' får deg til å føle», skriver produktsjef Sammi Krug i denne bloggposten.

Klarer du deg uten? Slik følte de seg etter en uke uten Facebook

Nå kan du holde inn den velkjente «liker»-tommelen, og fem andre alternativer dukker opp: Kjærlighet, Haha, Wow, Trist og Sint.

Medier24.com skriver at Facebook det siste året har testet ut funksjonene for irske og spanske brukere, og nå er den klar for resten av verden.

Den endelige utrullingen av nye «reaksjoner» begynte i dag klokken 14, men i en pressemelding skriver talskvinne Fannie Friberg fra Facebook Norden at utrullingen vil gå sakte, slik at ikke alle vil få den nye «reactions»-funksjonen med én gang. De anbefaler å oppdatere appen på mobiltelefonen.

Studie: Hjernen takler maks 150 Facebook-venner

«Vi forstår at dette er en stor forandring, og vi ønsker å være omtenksomme når vi ruller dette ut», legger Krug til i bloggposten, og forsikrer Facebooks over en milliard aktive brukere om at de fortsatt vil utvikle tjenesten basert på deres – du gjetter det nok – reaksjoner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi