Hovedinnhold

Facebook-interessen eksploderer på nettet

Fra 0 til 150.000 på ett år: «Facebook» har blitt et av de hotteste søkeordene på nettet, ifølge søketjenesten Kvasir.

Men bruker du arbeidstiden på det, kan det bety trøbbel, verste fall oppsigelse.

Omtalen på nettet og i pressen i de siste ukene har økt nysgjerrigheten rundt portalen Facebook.

I mai 2006 var det bare ett søk på dette ordet, mens i mai i år har det allerede blitt registrert 150.000 søk, opplyser avdelingsdirektør Ingrid Støver Jensen i pressemelding.

Vennenettverk

Facebook er et sosialt nettverk med røtter i USA, som siden 2004 har spredt seg verden rundt fra tre romkamerater på Harvard-universitetet i USA. På Facebook kan man legge til andre brukere i sin venneliste og delta i ulike grupper og forum.

I Norge er det registrert over 172.000 Facebook-brukere.

Nettsamfunnet baserer seg på små og store nettverk - alt fra skoler til arbeidsplasser. Facebook opplyser til Forbruker.no at 80.000 av deres brukere har norsk hovedtilknytning. I begynnelsen av 2007 var tallet bare 3.000.

Problematisk

Facebook-bruken skaper også trøbbel for enkelte yrkesgrupper. For ansatte i Lindorff kan Facebook-titting i arbeidstiden medføre oppsigelse. Norske Siemens gikk så langt at til nettstedet ble fysisk stengt.

Facebook er et av flere virtuelle nettverk, som brukes mest av unge mennesker.

Den typiske Facebook-bruker er også aktiv i andre nettsamfunn, som norske Blink og Nettby, som skal ha 300.000 registrerte brukere. Mest populære blant nordmenn er imidlertid nettstedene YouTube og MySpace, det siste med over 100 millioner brukere på verdensbasis.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi