Hovedinnhold

De 11 beste Google-triksene

VIRTUELL TYNGDEKRAFT: Tyngdekraft kan også finnes på internett. Her har Googles søkeside fått merke dette. (Skjermdump)
VIRTUELL TYNGDEKRAFT: Tyngdekraft kan også finnes på internett. Her har Googles søkeside fått merke dette. (Skjermdump)
Noen hos Google har det veldig moro på jobben.

Denne saken handler om:

Søkemotoren Google består av mer moro enn du kanskje tror. I dag er trikset «barrel roll» det heteste: Dra til google.com. Skriv «do a barrel roll». Og se hva som skjer.

Les også: Gmail-app var full av feil 

Google er stappfull av slike «easter eggs», eller påskeegg, som er betegnelsen på denne typen hemmelig programkode som bare er der for moro skyld, og som gjør ett eller annet uventet. Rulletrikset inspirerte oss til å grave fram til de morsomste.

(Barrel roll-trikset fungerer i siste versjoner av Mozilla Firefox og Google Chrome. Det virker ikke i Opera eller Internet Explorer.)

Les også: Slik kan du spille Mario i nye nettlesere 

Her er partytriksene

1. Dra på Google.com. Skriv «Google gravity» og pass på å huke av på «prøv lykken» heller enn å søke vanlig. Når det som skjer skjer, kan du leke videre med elementene via musepekeren. (Akkurat dette fungerer også i nyeste Internet Explorer, Safari og Opera, men ikke nødvendigvis i eldre nettlesere.)

2. Du kan også endre språk til uttalige moroengelsk-varianter, for eksempel hackerspråk.

3. Googles kalkuleringsfunksjon kan svare deg på følgende spørsmål: «answer to life, the universe and everything» om du søker på den frasen. Kalkuleringsfunksjonen kan også svare deg på «the number of horns on a unicorn» og nøyaktig hvor lenge «once in a blue moon» er.

Prøv lykken oftere!

Googles prøv lykke-funksjon har flere ess i ermet.

4. Skriv «Where is Chuck Norris» og velg prøv lykken. (Du kan jukse deg til resultatet ved å klikke her.)

5. Skriv «Google l33t» og gjør det samme (jukseknapp her). Du kan også prøve: «Google gothic» (juks) (se også «usynlig» tekst på bunnen av siden - marker teksten med musa om det er vanskelig å lese). Det finnes en haug andre muligheter her, vi viser bare noen. En som delvis er blitt utdatert, er å prøve lykken-søk etter «google loco» (juks), men til tross for at den i sin tid klin gale logoen mangler, oppfører søkefeltet seg fortsatt pussig.

6. Et vanlig søk på «Ascii art» vil gi deg Google-logoen som - ja, nettopp ascii-kunst (juks).

Morsomme triks i andre Google-steder

7. Visste du at du kan spille snake i Youtube, om videoen viser seg å være kjedelig? Jepp, klikk venstre-tasten og oppover-tasten på tastaturet ned samtidig, så er du i gang.

Les også: Facebook vant mot svensk hakkespett 

8. I Google Earth kan du fly i simulator ved å trykke ctrl + a. I mars-kartet på samme program kan du også chatte med Meliza. Bare skriv Meliza i søkevinduet, så blir du tatt dit Meliza bor. Det ryktes at samtaleegenskapene er begrenset. (Kanskje ikke så rart, Meliza er jo åpenbart en marsboer.)

9. I Google Sketchups tegning av Tacony-Palmyra Bridge, ligger det en referanse til filmen Blues Brothers 2000.

10. Trykk ctrl + shift + y i Picasa. Du kan trykke så mange ganger du vil.

11: Det er mulig å få en ninja til å beskytte deg i Google Reader ved å trykke opp, opp, ned, ned, venstre, høyre, venstre, høyre, B, A - en juksekode fra Konami-videospill.

Det finnes i tillegg flere tredjepartsvarianter av påskeegg, som Google ikke selv står for. Gothic, Gravity og Loco er noen. Et par andre eksempler er toobigtouse.com og toosmalltouse.com.

Vet du om noen Google-ninjatriks eller andre finurligheter? Skrik ut i kommentarfeltet under!

(Pssst: En liten bonus til slutt: Åpne Google, skriv inn «tilt». Så enkelt. Så fint.)

Les også: Slik kan du spille Angry Birds - i virkeligheten! 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi