Hovedinnhold

- Tykke og deprimerte dataspillere

ELDRE SPILLERE: Den amerikanske studien viser også at gjennomsnittsalderen for voksne spillere er 35 år, noe som er høyere enn antatt. Foto: VG
ELDRE SPILLERE: Den amerikanske studien viser også at gjennomsnittsalderen for voksne spillere er 35 år, noe som er høyere enn antatt. Foto: VG
(VG Nett) De som bruker dataspill aktivt har dårligere psyke og høyere BMI enn de som holder seg unna konsollene, ifølge amerikansk undersøkelse. Og de er eldre enn tidligere antatt.

Denne saken handler om:

Undersøkelsen ble foretatt av det amerikanske senteret for helseforebygging (CDC) som foretok en undersøkelse blant 500 voksne i alderen 19 til 90 år.

45 prosent av deltakerne brukte dataspill jevnlig, og disse hadde en markant dårligere helse en de som ikke spiller, skriver BBC.

Les også:Blir syke av dataspill

Høy BMI og lav psyke

Alle deltakerne var bosatt i Seattle-Tacoma i Washington.

Innbyggerne i dette området er de mest aktive internettbrukerne i USA, og stedet er derfor et svært attraktivt marked for verdens dataspill-produsenter.

- De som bruker dataspill har langt større helserisiko enn ikke-spillere. De har blant annet høyere BMI og dårligere psykisk helse, sier Doktor James B. Weaver i CDC.

Som ikke var spesielt overrasket over resultatet.

Les også:Forskere: Tull at folk blir avhengige av dataspill

Eldre enn antatt

Studien viste også at gjennomsnittsalderen for voksne som bruker dataspill er 35 år, noe som er høyere enn tidligere antatt.

En undersøkelse gjort i Storbritannia i 2002, konkluderte nemlig med at gjennomsnittsalderen for dataspillere var mellom 25 og 34 år gamle.

Av de mest ivrige spillerne lå gjennomsnittsalderen i det øverste sjiktet, noe den siste undersøkelsen fra USA også kunne bekrefte.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi