Hovedinnhold

Twitter-hype drepes av studie

FØLGES: Barack Obama (@barackobama) er en av de med mange lyttere. Men det tar ofte noen dager mellom hver tweet. (Skjermdump)
FØLGES: Barack Obama (@barackobama) er en av de med mange lyttere. Men det tar ofte noen dager mellom hver tweet. (Skjermdump)
Nettsamfunnet Twitter har fått millioner av medlemmer på relativt kort tid. Men det er ikke så mange som faktisk twitrer.

Denne saken handler om:

Twitter har 10 millioner brukere, et tall i stadig vekst. Men det er ti prosent av Twitter-brukerne som genererer 90 prosent av innholdet, viser et studie ved Harvard, der 300.000 brukere har blitt spurt om sine Twitter-vaner.

Les også:Til krig mot juksekjendiser

Faktisk så oppdaterer over halvparten av brukerne sine Twitter-profiler mindre enn én gang daglig, melder BBC.

Forskerne har også avdekket at de aller fleste kun Twitrer én gang i livet.

En helt annen ratio

- Basert på tallene kan man si at Twitter definitivt ikke er en tjeneste som alle elsker med én gang de ser den, sier Bill Heil, akademiker ved Harvard Business School, skolen som har gjennomført undersøkelsen.

Følg VG Nett påTwitter

Mens ti prosent av brukerne på Twitter altså står for 90 prosent av innholdet, er ratioen på andre typiske sosiale nettverk ti prosent som står for 30 prosent.

- Dette impliserer at Twitter mer ligner på en enveis, én-til-mange publikasjonstjeneste, heller enn et toveis person-til-person-kommunikasjonsnettverk, skriver forskerteamet i sin blogg.

Menn har flere lyttere

Også forskerfirmaet Nielsen Online har tidligere funnet ut at de fleste tester ut Twitter, men sjeldent kommer tilbake.

Les også:Folket flykter fra Twitter

Selskapet kunne tidligere i juni fortelle at over 60 prosent av amerikanske twitrere ikke kom tilbake måneden etter de hadde meldt seg inn.

- Harvard-datene sier at veldig, veldig få folk twitrer, og Nielsen-dataene sier at veldig, veldig få lytter ofte, sier Heil.

Av andre funn viser Harvards studie at menn har 15 prosent flere lyttere enn kvinner, til tross for at det er et knapt flertall av kvinner på Twitter.

I tillegg viste studiet at den gjennomsnittlige mann hadde dobbelt så stor sannsynlighet for å følge en annen mann enn en kvinne, til tross for at situasjonen er motsatt på de fleste andre sosiale nettverk.

Les også:Slik oppfører du deg på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi