Hovedinnhold

Tre av fire Twitter-meldinger ignoreres

Et overveldende flertall av alle meldinger som skrives på Twitter, får ikke svar, viser en undersøkelse. (Foto: Istock.)
Et overveldende flertall av alle meldinger som skrives på Twitter, får ikke svar, viser en undersøkelse. (Foto: Istock.)
Hvis en Twitter-melding publiseres på nettet og ingen ser den, er det da verdt bryderiet?

Denne saken handler om:

Dette spørsmålet stiller Sysomos, et selskap som driver med analyse av sosiale medier på nettet.

LES OGSÅ:Slik skal du oppføre deg på nettet!

Sysomos har undersøkt 1,2 milliarder Twitter-meldinger sendt i løpet av de siste to månedene, og funnet ut at 71 prosent av meldingene hverken fikk en «retweet» eller noe svar, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Best før: En times tid

Bare seks prosent av meldingene ble retweetet, og bare 23 prosent av meldingene viste seg interessante nok til å høste et svar. Over 90 prosent av «retweet»-beskjedene skjer i løpet av den første timen, hvilket betyr at en Twitter-melding går ut på dato temmelig fort.

Når det gjelder antall svar på en Twitter-melding, besto 85 prosent av disse av kun ett svar.

LES OGSÅ:Unge kvinner er blitt avhengige av Facebook

Et økende antall foreldre sørger for Twitter-adresser for barna sine fra de blir født. Angivelig debuterer 9 av 10 på nettet før fylte 2 år.

Twitter og sosiale medier i Norge

PC World har ikke funnet noen offisiell statistikk på hvor mange som bruker Twitter i Norge. Den norske portal- og søkemotorsiden tvitre.no, som jobber med å kartlegge antall registrerte Twitter-kontoer i Norge, opplyser på sine sider at de har nesten 160 000 norske Twitter-medlemmer registrert.

Til sammenligning hadde Facebook pr. 31. august i år over 2,3 millioner brukere i Norge, skriver det norske konsulentselskapet Halogen. Ifølge tall fra Halogen er Facebook det største sosiale nettsamfunnet i Norge, etterfulgt av Nettby, Biip.no, Origo, og Twitter på femteplass.

Sikter mot en milliard brukere

Twitter har i dag omkring 165 millioner medlemmer, men sikter adskillig høyere. Evan Williams, en av Twitters grunnleggere, sa tidligere denne uken til Los Angeles Times at han håper mikrobloggingsnettsiden skal få så mange som en milliard brukere.

LES OGSÅ:Hvordan blir Android 3.0?

- En milliard virker noe aggressivt, sier analytiker Zeus Kerravala hos Yankee Group Research, ifølge PC Worlds nyhetstjeneste.

- Men jeg tror at over tid vil sosiale nettverk gå forbi e-post som det mest populære kommunikasjonsverktøyet. I lys av dette er ikke en milliard utenfor rekkevidde. Yngre folk vil velge Twitter og Facebook framfor e-post, sier Kerravala.

Du kan se undersøkelsen fra Sysomos her, med en video som viser hvordan twitter-meldinger lever og dør, samt grafiske fremstillinger av tweet-historikk.

LES OGSÅ:De aller beste Android-appene

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi