Hovedinnhold

Timbuktu får gratis pirat-PR

REKLAME: Gratisreklame for Timbuktu på verdens største fildelingsnettsted. Foto: Skjermbilde
REKLAME: Gratisreklame for Timbuktu på verdens største fildelingsnettsted. Foto: Skjermbilde
(VG Nett) Noen artister frykter Pirate Bay, Timbuktu går den motsatte veien og bruker nettstedet som gratis markedsføring.

Denne saken handler om:

Der artister som Prince ser et stort pengetap, ser Timbuktu muligheten til å skaffe seg ekstra reklame. Lanseringen av den siste Timbuktu-singelen skjer med verdenspremiere på The Pirate Bay som er verdens største fildelernettsted.

På Pirate Bay kan alle laste ned singelen «Tack för kaffet» helt gratis ved å bruke fildelingsteknologien Bittorrent.

Les også:«Piratnett» erstatter vanlig TV

Singelen er også lagt ut i flere forskjellige formater for avspilling, blant annet i superhøy kvalitet med instrumentalversjoner og acapella-versjoner.

Ved å bruke Bittorrent-teknologi vil kostnadene for den heldigitale distribusjonen bli båret av de som laster ned singelen. Bittorrent fungerer slik at når en stor nok del av filen som lastes ned er på brukerens maskin, vil programmet distribuere ut filen til andre nedlastere.

VG Nett forsøkte å få en uttalelse fra The Pirate Bay mandag morgen, men de er i en presseboikott for tiden og kunne ikke svare på spørsmål om samarbeidet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi