Hovedinnhold

Slik blir nye Android

MYE NYTT: Her ser du noe av det som er nytt i Android 2.0. (Foto: Google)
MYE NYTT: Her ser du noe av det som er nytt i Android 2.0. (Foto: Google)
Google-telefonene skal få Iphone-zoom, støtte for blitz og mulighet til å koble seg opp mot hverandre.

Denne saken handler om:

Google har nå sluppet utviklingsverktøyene (SDK-ene) for deres nye Android 2.0, også kjent som Eclair. Dermed får vi også bekreftet hva man kan vente av den nye versjonen av det mobile operativsystemet.

Les også:Her er den nære fremtids mobiltelefoner

Fra brukernes perspektiv, er en av de mest spennende nyhetene at det åpnes for "multitouch". Dermed kan man vente seg en mer Iphone-aktig opplevelse.

Videre fokuseres det mye på å gjøre det enklere å kommunisere, ved blant annet mulighet til å kjøre flere e-post-kontoer inn i samme innboks. Synkroniseringen skal også bli bedre. Dessuten kommer en ny funksjon som lar deg trykke på en kontakt, og få opp snarveier til alle kommunikasjonsmuligheter du har med kontakten.

Les også:Slik feiret Microsoft Norge Windows 7-lanseringen

For kameraer blir det nå støtte for blitz, digital zoom og diverse effekter. Tastaturet skal også bli mer presist, og ordboken skal bli smartere. Nettleseren får nytt utseende og støtte for HTML5.

Verizon skal denne uken lansere sin første Android-telefon, som skal bruke versjon 2.0. Hvordan det blir med oppgradering av allerede eksisterende telefoner, er ennå usikkert.

Les også:De kuleste applikasjonene til Android

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi