Hovedinnhold

Slik blir Microsofts iPod-utfordrer

LEKKER: Designet på nye Zune HD er det intet å utsette på. Menysystemet er det samme som på eldre generasjoner Zune. Foto: Microsoft
LEKKER: Designet på nye Zune HD er det intet å utsette på. Menysystemet er det samme som på eldre generasjoner Zune. Foto: Microsoft
(VG Nett) Den nye bærbare mediespilleren Zune HD er full av ny teknologi. Men den mest interessante fungerer ikke i Norge...

Denne saken handler om:

Microsoft har lenge ønsket å komme inn på markedet for digitale bærbare musikkspillere, der Apples iPod-serie er kongen på haugen. For et par år siden kom iPod touch, med en stor berøringsfølsom skjerm, denne utfordres nå av Microsofts Zune HD.

Mye peker mot en lansering i Europa, siden Microsoft planlegger en europeisk videonedlastingstjeneste for Zune HD. Men foreløpig er kun en USA-lansering planlagt.

Les også:Microsofts MP3-spiller sliter

Zune er fullastet med ny teknologi som OLED-skjermer for lavere strømforbruk og radio. Men det er radio-delen som norske forbrukere ikke får full nytte av. I USA har radiostasjonene satset på en teknologi som kalles HD Radio, veldig forskjellig teknologi fra DAB som står for norske digitale radiosendinger.

Leserne diskuterer:En mediespiller for hvert plateselskap?

- Dette er den av de aller første portable HD Radio-mottakerne der ute, sier Chris Stephenson i Microsoft til nettstedet Cnet. Den digitale radiodelen kommer til å bli et av de aller største salgsargumentene for Zune HD.

Foreløpig har ikke Microsoft sagt noe om pris og kapasitet på spillerne, som kjører Microsofts Windows CE-operativsystem. En egen versjon av nettleseren Internet Explorer kan brukes på Zune HD, siden den har trådløs nettverkstilknytning.

Den nye versjonen har mulighet til å spille HD-video på den 3,3 tommer store skjermen, uten at det er klart hvilket format som blir brukt til lagring av video. Det kommer allikevel ikke til å vises i form av spesielt mye bedre kvalitet på selve spilleren, siden oppløsningen på skjermen ligger langt under det en HD-video kan tilby.

Les også:Test av Microsoft Zune

Den fulle HD-oppløsiningen som spilleren kan tolke kommer først til nytte når den kobles til en HD-TV. Den store fordelen er at man kun trenger å laste ned en versjon av filmen.

Les også:Her er «iPod-killeren»

Zune har ikke vært til salgs i andre markeder enn det amerikanske siden lansering.

I tillegg til å lansere en digital mediespiller kalt Zune HD, skal Microsoft relansere flere av sine innholdstjenester under Zune-merket.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi