Hovedinnhold

Slik blir Google-brillene

SMART: Google Glass er en smart liten datamaskin i brilleform. Her i versjonen man kan feste i en alminnelig brille. Foto: Google
SMART: Google Glass er en smart liten datamaskin i brilleform. Her i versjonen man kan feste i en alminnelig brille. Foto: Google
Når Google lager briller, får du mini-skjerm, videokamera og datamaskin på kjøpet. Nå får de første kundene Google Glass.

Denne saken handler om:

Hvordan vil datamaskinen se ut i fremtiden? Blir den bærbar, blir den en mobiltelefon, en klokke eller kanskje en brille?

Søkegiganten Google ser ut til å foretrekke det siste. Google Glass er navnet på brilledatamaskinen som nå nærmer seg forbrukerne for alvor.

LES OGSÅ: Lager Microsoft smart-klokke? 

Ifølge ryktene vil det fortsatt dra seg mot slutten av året før vanlige folk kan kjøpe brillene. Men allerede nå får 2000 utvalgte testkunder ærbødigst lov til å betale 1500 dollar for fremtidsdrømmen.

Og i går offentliggjorde Google endelig de tekniske spesifikasjonene.

Google Glass består av følgende maskinvare:

- En liten skjerm tilsvarende en 25-tommers hd-skjerm sett fra en avstand på 2,5 meter
- Et kamera på fem megapiksler
- Videoopptaker med 720p
- Lyd med såkalt "bone conduction", eller benledning, en teknikk som bruker ben og skjelett for lydgjengivelse
- Trådløst internett med støtte for 802.11b/g
- Bluetooth, antageligvis 4.0, men ikke bekreftet
- 16 GB lagringsplass, hvorav 12 er ledig
- Batteri som skal holde en hel dag med "normal bruk"
- Micro USB-kontakt

Det mangler imidlertid informasjon om hvilken oppløsning den innebygde bildeskjermen har og hvilken prosessor som er brukt. Det finnes heller ingen informasjon om eventuell støtte for 3G eller 4G.

LES OGSÅ: Vil Google-brille-brukere bli stoppet i døra? 

Ifølge Google vil Glass være kompatibel med alle telefoner som har støtte for Bluetooth. Selskapet slapp også en ny app i går med navnet Myglass. Dette er en Android-app som kan brukes for å håndtere innstillinger og annen informasjon fra en Android-telefon.

Google Glass skal forøvrig også komme som tilleggsutstyr til vanlige briller.

Du kan se en video av Google Glass i aksjon hos Computerworld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi