Hovedinnhold

Rydd deg til en kjappere pc

RYDD OPP: Begynner pc-en din å bli trøtt og lei? Er den ikke helt sitt gamle jeg lengre? Disse gratisverktøyene kan gjøre susen. (Illustrasjonsfoto: Istock)
RYDD OPP: Begynner pc-en din å bli trøtt og lei? Er den ikke helt sitt gamle jeg lengre? Disse gratisverktøyene kan gjøre susen. (Illustrasjonsfoto: Istock)
Hvis du vil ha en raskere maskin, trenger du ikke å knuse sparegrisen og kjøpe deg en ny. Vi har gratisprogrammene.

Denne saken handler om:

Vi har funnet seks programmer som gjør at pc-en din kjører raskere og mer knirkefritt. De hjelper deg blant annet til å fjerne uønskede programmer, beskytte deg mot spionvare eller vaske i det mest støvete hjørnet av pc-en- systemregisteret i Windows.

Les videre og last ned gratisprogrammene som gir deg økt hurtighet og sikkerhet på din Windows-maskin.

Ccleaner

Dette programmet rydder og vasker for deg. Gamle filer relatert til internett-surfing skrubbes bort, unødvendige midlertidige systemfiler kastes ut, rester etter avinstallerte programmer forsvinner med mye mer. Programmet kan også tørke støv i den dypeste Windows-hula, nemlig systemregisteret. Kort og godt et omfattende program for systemrens.

Last det ned her.

Les også:15 gratis sikkerhetsprogrammer

Winpatrol

Dette gode programmet for generell systemoptimalisering gjør flere nyttige ting. Ikke bare sørger det for at unødvendige programmer ikke automatisk blir startet når pc-en din startes, det beskytter også pc-en din mot spionprogramvare og annen ondsinnet programvare.

Last det ned her.

Defrag

Det er flott å få rensket ut gammel drit fra registerdatabasen, men det er mer du kan gjøre: Du kan defragmentere registeret - altså å rydde/systematisere i det. Dette programmet tar også sikkerhetskopi av registeret slik det var, i tilfelle noe går skeis.

Last det ned her.

Samme selskap som lager overnevnte program har også et program for å defragmentere selve harddisken, som også vil øke hastigheten på datamaskinen.

Last det ned her.

Les også:Slik oppgraderer du din bærbare pc

PC Decrapifier

Et program for å fjerne unødvendige programmer du aldri har bedt om. Det har seg nemlig slik at pc-produsenter ofte får betalt for å sørge for at enkelte programmer følger med nykjøpte maskiner, for eksempel testversjoner som bare fungerer i et visst antall dager eller andre totalt overflødige programmer. Men husk å vite hva du avinstallerer, slik at du ikke tar bort noe du faktisk bruker.

Last det ned her her.

Spybot og Adaware

Virus er en plage, men det samme gjelder spionprogramvare. For å beskytte seg mot og fjerne disse er Spybot Search & Destroy en klassiker med innebygd gjenopprettingssystem. Men hvorfor nøye seg med én, installer like gjerne to. Ad-Aware er en annen klassiker, også denne med gjenopprettingsfunksjon.

Last ned Search and Destroy her.

Last ned Adaware her.

Hvorfor ha to? Programmene jobber på litt forskjellig måte, så det er ikke alltid den ene finner det den andre finner.

Se resten av ryddeprogrammene hos Computerworld:Ti gratisverktøy for en raskere Windows-maskin

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi