Hovedinnhold

- Politianmelder Facebook-inspirert vold

Flere voldsepisoder etter «spark-en-rødhåret»-dagen

NORSK GRUPPE: På Facebook har grupper mot fenomenet dukket opp og dominerer bildet. Men midt i blant dem finnes en norsktalende gruppe der det ble oppfordret til vold mot rødhårede. Foto: Skjermbilde
NORSK GRUPPE: På Facebook har grupper mot fenomenet dukket opp og dominerer bildet. Men midt i blant dem finnes en norsktalende gruppe der det ble oppfordret til vold mot rødhårede. Foto: Skjermbilde
(VG Nett) En Facebook-gruppe basert på TV-serien South Park førte til en voldsepisode mot en 12-åring.

Denne saken handler om:

En Facebook-gruppe basert på en episode av TV-serien South Park, der skoleelever ble oppfordret til å sparke rødhårete elever, kan ha fått gjennomslag på en skole i California. Hendelsen, som skjedde på en skole i Los Angeles politidistrikt, skal bære klare paralleller til episoden som skildres i TV-serien.

I en pressemelding fra Los Angeles Sheriffs Department, forteller politiet om angriperne, en gjeng gutter på rundt 12 år.

Guttene skal ha angrepet en rødhåret gutt med spark før skolen, i en episode som varte opptil et halvt minutt, skriver politiet i sin pressemelding.

Foreldrene som tok med gutten til politistasjonen for å anmelde forholdet, forteller at gutten ble angrepet ved to forskjellige anledninger den morgenen.

I undersøkelsene av Facebook-gruppene der vold mot rødhårede oppfordres, registrerer politiet at det skrytes av flere voldsepisoder på «spark-en-rødhåret»-gruppene.

Også i Norge

Liknende grupper har dukket opp, og så blitt utestengt, fra det norske nettsamfunnet Nettby. Der ble det i tittelen til gruppen oppfordret til «Kick a ginger day den 20november! Ikke glem det ;D Spark en ginger, om det er lærern din på skola, bestevennen din, dama di eller mora di», slik det refereres fra organisasjonen Barnevakten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi