Hovedinnhold

Polaroidkameraet gjenoppstår

Foto: Polaroid
Foto: Polaroid
Kombinerer kamera og skriver for å kapre en ny generasjon.

Denne saken handler om:

De fleste husker sikkert Polaroid-kameraene, disse store og klumpete kameraene som tok dårlige og dyre bilder. Både pris og kvalitet var imidlertid til å leve med, ettersom bildene kom der og da, og du ikke trengte å levere inn film og vente på kopier på fotolabben.

LES OGSÅ:Lær alt om foto her

For et par år siden valgte Polaroid å gi opp de etter hvert ikke fullt så populære kameraene sine. Konkurransen mot digitalkameraene ble rett og slett rått parti.

Nå satser altså selskapet atter en gang på er kamera som gir deg en papirkopi av bildet på rappen. På årets CES-messe viste de nemlig frem et kompakt digitalkamera med innebygd skriver, kalt Polaroid Pogo Instant Digital Camera.

I motsetning til de gode, gamle Polaroid-kameraene tas bildene nå digitalt. Dermed trenger du ikke skrive ut alle bildene på rappen for å se dem. Du kan velge å skrive ut bildene du liker der og da, for så å overføre og titte på resten av dem hjemme på pc-en.

LES OGSÅ:7 gratis fotoprogrammer

Polaroid Pogo Instant Digital Camera er utstyrt med en miniatyrskriver som er basert på samme teknologi som den kompakte fotoskriveren selskapet viste frem på CES-messen for ganske nøyaktig et år siden. Det betyr blant annet at fargene ligger i selve fotopapiret og ikke i skriveren. Dermed slipper du å bekymre deg for å bytte mikroskopiske blekkpatroner i digitalkameraet ditt, det holder å sette inn en ny bunke fotopapir.

De gamle Polaroid-bildene var noe mindre enn vanlige fotoutskrifter, og kvaliteten en god del dårligere. Det kommende Polaroid-kameraet vil også skrive ut relativt små bilder, 5 x 7,5 centimeter, eller ganske nøyaktig halvparten av standard albumbilder. Det kan se ut til at kameraet er beregnet på unge brukere, bildene kan nemlig brukes som klistremerker om ønskelig.

Pogo Instant Digital Camera skal være klart for salg i USA i løpet av mars. Prisen er satt til like under 200 dollar, mens fotoarkene koster 50 cent per stykk. Vi gjetter på litt i underkant av 2 000 kroner for kameraet her til lands, og rundt fem kroner per fotoark.

LES OGSÅ:Dette må du ha til speilrefleksen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi