Hovedinnhold

Nyttige gratisprogrammer

Lydredigeringsprogrammet Audacity skiller seg ut på grunn av mange gode funksjoner pakket inn i et lite rammeverk.
Lydredigeringsprogrammet Audacity skiller seg ut på grunn av mange gode funksjoner pakket inn i et lite rammeverk.
Det finnes gratis alternativer for nesten alle typer programvare du bruker til daglig. Noen er bedre enn andre.

Denne saken handler om:

Det kryr av gratisprogrammer på nettet. Mange er gode, men det er vanskelig å vite hvilke du kan stole på. Her er et knippe som både er nyttige og gjennomprøvde.

Audacity

Det finnes mange lydredigeringsprogrammer der ute, men Audacity skiller seg ut på grunn av alle de kule funksjonene som er pakket inn i et lite rammeverk. Audacity er en verdig rival til Adobe Audition, og tilbyr nesten alle de samme funksjonene som det dyre programmet fra Adobe gjør.

AVG Anti-Virus Free Edition

Dette er en gammel traver som har holdt mål i mange år. Den krever lite ressurser fra datamaskinen og er lite i omfang. Likevel tilbyr den de en haug med funksjoner du ellers bare finner i dyre antivirus-pakker.

AVG Anti-Virus Free Edition.
AVG Anti-Virus Free Edition.


Programmet kjører i bakgrunnen og du merker det bare når det er behov for det. I tillegg til den sedvanlige harddisk-skanningen, tilbyr den epost-skanning, automatisk oppdatering, kalendersaknning, Windows Explorer-integrasjon og beskyttelse i sanntid via AVG Resident Shield. Du kan til og med lage en disk for å skanne datamaskinen i MS-DOS-modus hvis du ikke klarer å omstarte i Windows.

Les også:14 fabelaktige gratisprogrammer

Comodo Firewall

Alle som bruker nettet bør ha en brannmur. Windows har en egen brannmur, men ønsker du en mer avansert en uten å betale for det, kan du velge Comodo Firewall 3.0.

Comodo Firewall.
Comodo Firewall.


Comodo er meget avansert, noe som brukere med litt erfaring kan dra nytte av, men den passer også for nybegynnere og er lett å bruke. Den gjør ikke pc-en din tregere og filtrerer innkommende og utgående trafikk. Den overvåker komponenter som brukes til å sette i gang nettverkskoblinger og andre prosesser.

Les også:Slik blir Internet Explorer 8

Trillian og Pidgin

Mange tror at MSN Messenger er synonymt med direktemeldinger. Noen tror at de må ha Messenger for i det hele tatt å chatte med sine venner. Slik er det selvfølgelig ikke. Det finnes

Trillian.
Trillian.

mange programmer der ute som kan brukes til å prate med venner og familie.

Trillian er et av de mest populære og kan kommunisere med MSN, Yahoo Messenger, IRC, ICQ og AIM.
Et annet meget godt alternativ er Pidgin. Det støtter enda flere klienter og har overraskende mange funksjoner for å være et så lite program.

Picasa

Denne kommer fra Google-stallen og er en meget godt konstruert bildeorganisator for å finne, overføre, organisere, redigere,

Picasa.
Picasa.

dele og skrive ut bilder. Den er enkel å bruke har noen finurlige og effektive bildemanipuleringsalternativer.
Picasa gjør det også enkelt å publisere bilder på nettet og du kan sende bilder via Outlook og Gmail.

GIMPshop

The GIMP har vært et populært alternativ for fotoentusiaster som ikke har tatt seg råd til Photoshop. Programmet har nesten

GIMPshop.
GIMPshop.

alle funksjonene som Photoshop har, men mange synes ikke det er like enkelt å bruke. For de som er vant med Photoshop kan overgangen bli vanskelig.

GIMPshop er derimot langt mer lik Photoshop i brukergrensesnittet, uten at det har gått ut over funksjonaliteten.

Les hele saken:13 nyttige gratisprogrammer

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi