Hovedinnhold

Nylansering av Firefox på onsdag

NY FIREFOX: Den populære nettleseren Firefox slippes om kort tid i versjon 2.0. Blant nyhetene er stavekontroll og støtte for nynorsk språkdrakt. Foto: Mozilla
NY FIREFOX: Den populære nettleseren Firefox slippes om kort tid i versjon 2.0. Blant nyhetene er stavekontroll og støtte for nynorsk språkdrakt. Foto: Mozilla
(VG Nett) Hakk i hæl etter nylanseringen av Internet Explorer kommer neste generasjon Firefox. Men Firefox har et par ess i ermet.

Denne saken handler om:

Microsoft lanserte sin etterlengtede nye Internet Explorer onsdag, nå følger det dugnadsbaserte prosjektet bak Firefox rett etter. Men i motsetning til Internet Explorer, kommer Firefox' utgave på norsk fra dag en. I både bokmål og nynorsk.

Internet Explorer versjon 7 er ute på markedet i engelsk utgave, en norsk versjon er ventet til nedlasting i løpet av desember skriver nettstedet The Register.

- Det stemmer definitivt at den norske utgaven ikke kommer den 18. oktober, sa direktør Fredrik Gørrissen i Microsoft Norge til VG Nett kort tid før den engelske utgaven ble sluppet løs. - Vi forventer en norsk versjon i desember.

Allerede nå kan brukere av Firefox laste ned det siste utkastet til den endelige versjonen. Hele 39 språk er nettleseren oversatt til, takket være dugnadsprinsippet bak programmet.

Den åpne strukturen i programmet bidrar også til å lansere det på flere typer datamaskiner samtidig, Firefox kommer ut på Windows, Mac og Linux samtidig.

Nye Firefox versjon 2 har en del fiffige finesser, noen av dem har Internet Explorer vunnet kappløpet om å introdusere til publikum.

En av de lureste er en funksjon for å sperre tilgang til nettsteder som kan være svindelforsøk, såkalt «phishing». Svindel er et økende problem på nettet og alle de store produsentene av nettlesere tar nå grep for å stagge veksten.

Nye Firefox tilbyr også bedre håndtering av fliker i nettleseren, en funksjon som har eksistert lenge i Opera og Firefox, men er ny i Internet Explorer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi