Hovedinnhold

Nye rekorder fra Apple

SELGER BRA: Apple leverer et kvartal med vekst, etter rekordsalg av Mac og Iphone. Steve Jobs er godt fornøyd. (Foto: Scott Taylor/IDGNS)
SELGER BRA: Apple leverer et kvartal med vekst, etter rekordsalg av Mac og Iphone. Steve Jobs er godt fornøyd. (Foto: Scott Taylor/IDGNS)
Mac og iPhone setter salgsrekord. Men færre trenger en iPod.

Denne saken handler om:

Apple la frem kvartalstall mandag, og det kan ikke kalles annet enn trivelig lesing for alle som er glade i sorte tall.

Les også:Apple-sikkerhet en dårlig spøk

Omsetningen i Apples fjerde kvartal i regnskapsåret 2009 endte på 9,87 milliarder dollar, opp nesten to milliarder sammenlignet med samme kvartal i fjor. Resultatet ligger på 1,67 milliarder dollar, opp en halv milliard, en økning av resultatet på hele 46 prosent på ett år.

Mye bærbart

Salget av Mac setter ny kvartalsrekord med økning på 17 prosent på ett år. I kvartalet ble 3,05 millioner enheter solgt. Primært er det snakk om Macbook og Macbook Pro; tre av fire salg er bærbare.

iPhone solgte 7,5 millioner enheter, som overgår de mest positive prognosene. Det er sju prosent flere enn samme kvartal i fjor.

Les også:Kraftig vekst for Google Apps

- Vi er begeistret for å ha solgt flere Mac og iPhone enn noe kvartal tidligere, sier Apple-topp Steve Jobs, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Færre iPod

Skåret i gleden er at iPod-salget fortsetter sin ferd nedover. 10,2 millioner enheter ble solgt, noe som er en nedgang på åtte prosent sammenlignet med fjoråret. Dette er imidlertid ingen bombe, ettersom folk som kjøper en iPhone neppe føler behov for å kjøpe en Ipod i tillegg.

Apple har etter dette hele 34 milliarder dollar på bok. Dells børsverdi er til sammenligning 30 milliarder dollar. Med andre ord kunne Apple faktisk kjøpt Dell kontant - og likevel ha penger til overs.

Børsen reagerte positivt på gårsdagens tall. Apple-aksjen endte på rekordhøye 203,42 dollar per stykk, en oppgang på 7,2 prosent.

Les også:Dette er tanken bak Apple-logoen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi