Hovedinnhold

Ny gratis musikktjeneste på nett

GRATISTJENESTE: Spotify lar deg lytte til musikk helt gratis. Så lenge du er koblet til internett. Foto: Skjermbilde
GRATISTJENESTE: Spotify lar deg lytte til musikk helt gratis. Så lenge du er koblet til internett. Foto: Skjermbilde
(VG Nett) Med Spotify har du millioner av sanger tilgjengelig på PC-en, helt gratis.

Denne saken handler om:

Spotify har raskt blitt en super-populær tjeneste for musikk på nettet. Konseptet en enkelt og genialt, man kan lytte til all verdens musikk uten at det koster deg noe som helst. Det eneste du må godta er at det spilles små reklamesnutter for at du skal få musikken uten å betale for den.

Les også: iTunes uten kopibeskyttelse?

Velg album

Spotify er et lite program som du installerer på maskinen, og når programmet starter må du logge deg på tjenesten. Da får du tilgang til millioner av sanger. Spotify har avtale med alle de store plateselskapene i tillegg til hundrevis av små uavhengige selskaper.

Diskutér Spotify her.

Når du søker på en artist får du opp antallet sanger tilgjengelig og ved å klikke på et album kan du spille den aktuelle palten fra begynnelse til slutt. Akkurat som i iTunes, Windows Media Player eller hvilken som helst annen musikkspiller.

Les også: Fri musikk fra Nokia er ikke helt gratis.

Kan abonnere

Selv om tjenesten er gratis og reklamefinansiert, kan man kjøpe abonnement som gir ekstra tjenester i tillegg til at man slipper reklame. Månedsabonnement koster 99 kroner. Ønsker man reklamefri for en kortere periode kan man kjøpe dagspass for 9 kroner.

Invitasjon

For å få tilgang til Spotify må man foreløpig ha en invitasjon ettersom tjenesten er i beta-versjon. Man kan bli invitert av andre brukere eller man kan skrive seg opp på Spotify sine nettsider og få invitasjon på e-post.

I Spotify kan man enkelt opprette spillelister og disse kan deles med andre brukere.

Skal selge musikk

Spotify skal tilby muligheten for å kjøpe sanger som nedlasting, men foreløpig er det bare mulig å streame musikken.
Her kan du legge inn e-postadressen din for å få tilsendt invitasjon når nye invitasjoner blir tilgjengelige. (VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider.)

Les også: Tar iTunes-saken til markedsrådet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi