Hovedinnhold

Logg ut alle andre fra Facebook

LOGG UT UVEDKOMMENDE: Er du logget inn fra Russland, uten at du er i Russland, sier du? Nå kan du logge ut sniken rett fra din egen datamaskin. (Foto: Leif Martin Kirknes)
LOGG UT UVEDKOMMENDE: Er du logget inn fra Russland, uten at du er i Russland, sier du? Nå kan du logge ut sniken rett fra din egen datamaskin. (Foto: Leif Martin Kirknes)
Nå får du mulighet til å logge ut andre maskiner fra din Facebook-konto. Det vil gjøre Facebook sikrere.

Denne saken handler om:

Snart vil Facebook-brukere få mulighet til å fjerne uønskede pålogginger, dersom noen urettmessig skulle være på snokeferd med din konto.

Les også:Norsk politi stengte moteblogg i Porsgrunn

Selskapet ruller ut en ny sikkerhetsfunksjon som lar brukerne se hvilke datamaskiner og enheter som er logget på deres Facebook-konto, for så å fjerne de brukeren ikke vil skal ha adgang.

Hjelper mot spammere

Dermed adresseres et voksende problem, skriver Computerworlds nyhetstjeneste. Spammere bruker nemlig nettfisketeknikker for å lure brukernavn og passord fra folk, for så å bruke denne informasjonen til å spamme så mange Facebook-venner av brukeren som mulig.

Les også:Datatilsynet mener ny Facebook-tjeneste er ulovlig

Slik spam har høy suksessrate fordi andre brukere antar den kommer fra en tillitskilde - i form av en Facebook-venn. Sikkerhetseksperter sier spammere nå har utviklet automatiske programmer som logger inn i stjålne Facebook-kontoer og sprer søppelpost.

Men det er ikke bare spammere du kan logge ut. Funksjonen er også nyttig om du glemte å logge ut på jobb, biblioteket eller hos en kompis - eller for den saks skyld mobiltelefonen til en kompis.

Les også:Ny tommelknapp brukes til svindel på Facebook

Spark ut hackerne

Ikke alle vil få funksjonen med én gang, den vil rulles ut gradvis. Du kan sjekke om du har fått den i kontoinnstillinger-menyen under kontosikkerhets-innstillingene.

Der skal du kunne se de forskjellige datamaskinene som for tiden er logget inn på Facebook, hvilken nettleser og hvilket operativsystem, og et gjett på hvor innloggingen har skjedd basert på ip-adresse.

Med et klikk skal du kunne «ende aktiviteten» til hvilket som helst av disse innloggede sesjonene. Om du lurer på om du har blitt hacket, kan dette være et fint sted å sjekke.

Om du er i Oslo, Norge og ser noen som er logget på din konto inn fra et annet land, eller en annen by for den saks skyld, bør du logge dem ut via det nye verktøyet og umiddelbart bytte passord.

Les også:Nå vet Facebook-vennene dine hvor du befinner deg

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi