Hovedinnhold

Her er Googles store mobilnyhet

HER ER DEN: Mario Queiroz, visepresident for produktutvikling i Google, viser frem smarttelefonen Nexus One, som skal drives med Googles Android-plattform. Foto: EPA
HER ER DEN: Mario Queiroz, visepresident for produktutvikling i Google, viser frem smarttelefonen Nexus One, som skal drives med Googles Android-plattform. Foto: EPA
(VG Nett) Tirsdag lanserte Google sin store mobilnyhet på en pressekonferanse i California.

Denne saken handler om:

Google annonserte like før nyttår en «Android-relatert» pressekonferanse ved sitt hovedkvarter i Mountain View den 5. januar. Android er selskapets operativsystem for mobiltelefoner. Detaljene var få, og dermed var spekulasjonene i teknologipressen i gang for fullt.

Nykomlingen som ble presentert i dag, og har fått navnet Nexus One, er internettselskapets siste trekk for å posisjonere seg i smarttelefonmarkedet.

LES OGSÅ:Google bekymret for mobilsikkerheten

130 gram og 11,5 mm tykk

NY SMARTING: Nexus One fra Google og HTC. Foto: Google
NY SMARTING: Nexus One fra Google og HTC. Foto: Google

Google opplyser i en pressemelding at Nexus One skal drives med 2.1-versjonen av operativsystemet Android, og at den har en 3,7 tommers berøringsskjerm.

Prosessoren er en 1GHz Snapdragon fra Qualcomm Inc. Nexus One er 11,5 mm tykk og veier 130 gram, ifølge selskapet.

Telefonen kan også skilte med et 5 megapikselkamera med blits og geotagging. Den er foreløpig kun tilgjengelig i USA, Storbritannia, Singapore og Hong Kong. Utsalgsprisen er satt til 529 dollar uten abonnement.

LES OGSÅ:Slik blir Googles operativsystem

Samarbeidsprosjekt

Telefonen er utviklet i samarbeid med det taiwanske selskapet HTC og skal nå ta opp kampen mot Apples populære iPhone med sitt tynne design og berøringsskjerm.

Dette er første gang det 11 år gamle internettselskapet Google har vært med på å utvikle et hardware-produkt som skal selges direkte til individuelle forbrukere.

LES OGSÅ:Google vil erstatte http

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi