Hovedinnhold

HD-filmer på YouTube

HD: I YouTubes nye HD-seksjon finner du videoer med god kvalitet som åpnes i en stor spiller. Foto: Skjermbilde
HD: I YouTubes nye HD-seksjon finner du videoer med god kvalitet som åpnes i en stor spiller. Foto: Skjermbilde
(VG Nett) YouTube har laget en egen seksjon for filmer og klipp i HD-kvalitet.

Denne saken handler om:

Mange av filemene og klippene som ligger på den populære videotjenesten YouTube er av dårlig kvalitet. På grunn av lav båndbredde har det vært viktig at videoene ikke er for krevende å overføre. Etterhvert som stadig flere får raske internettlinjer øker også kvaliteten på videofiler som blir tilbudt på YouTube. Nå har det dukket opp en egen HD-seksjon på YouTube.

Sjekk ut HD-seksjonen her.

Les også: Sier opp jobben - tjener millioner på YouTube.

Stor spiller

Når man ser filmer i HD-kvalitet på YouTube får man en større spiller i widescreen-format. Bildet er bedre enn det man får på vanlige YouTube-videoer. HD-materialet spilles av i en spiller som dekker nesten hele bredden på nettsiden.

Warner-videoer skal bort

Samtidig med lanseringen av egne HD-sider på YouTube må tjenesten fjerne alle musikkvideoene til Warner Music Group, skriver nyhetsbyrået AP.

Grunnen er at linsensforhandlingene mellom de to multimediegigantene har brutt sammen.

Les også: Dette søkte vi mest på i 2008.

Økonomiske årsaker

Ifølge en YouTube-kilde var det Warners økonomiske krav som var uakseptable. Kilden tilføyde at YouTube fortsatt håper å komme til enighet i fremtiden. I mellomtiden må musikkglade YouTube-besøkere klare seg uten videoene til artister som Madonna, Red Hot Chilli Peppers og Linkin Park.

Les også: YouTube får mer reklame.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi