Hovedinnhold

Gmail endelig på norsk

ENDELIG PÅ NORSK: Slik så Gmail ut før. Fra nå av kan du velge norsk språk i epostprogrammet. Foto: Reuters
ENDELIG PÅ NORSK: Slik så Gmail ut før. Fra nå av kan du velge norsk språk i epostprogrammet. Foto: Reuters
(VG Nett) Googles egen epost, Gmail, har nå kommet på norsk. Dermed blir Gmail en enda sterkere utfordrer til Hotmail og Yahoo.

Denne saken handler om:

Gmail er Google sin egen nettbaserte epost. Fremdeles må man enten bli invitert av noen som har en Gmail-adresse fra før, eller du må laste ned en kode til telefonen før du kan opprette en epostkonto. Tidligere har Googles epost ikke vært tilgjengelig på norsk, men nå kan du enkelt gjøre om språket ved å gå inn på innstillingene når du er pålogget. Foreløpig er det bare bokmål som støttes. For å endre språket logger du på med ditt eget brukernavn og passord og går inn på settings. Der finner du et eget valg for språk.

Underskriftskampanje

Det har lenge pågått en kampanje for å få Gmail på norsk. På nettsiden PetitionOnline.com har det vært en underskriftskampanje. I alt 554 personer har skrevet under oppropet.

- For det første synes jeg det er på høy tid at Gmail kommer på norsk. Det er over et år siden siden jeg sjekket sist og da var alle de andre skandinaviske språkene med, bortsett fra norsk, sier mannen som startet underksriftskampanjen på nettet, Tommy André Skaue.

Senker terskelen

Skaue jobber som webutvikler og har hjulpet flere med å sette opp egen Gmail-konto.

- Vi har i en del tilfeller brukt dansk, men det er ikke optimalt, sier Skaue.

- Terskelen senkes nok betraktelig for å sette opp en epostkonto for de som ikke snakker engelsk flytende. Jeg har allerede sendt ut en rekke invitasjoner siden oversettelsen ble lagt ut, sier Skaue.

Utviklingsdirektør i Google Norge, Knut Magne Risvik, er enig i at det er på høy tid Gmail kommer i norsk versjon. Men han har ikke noe svar på hvorfor det har tatt så lang tid.

- Det har jeg ikke noe svar på, sier Risvik.

Snart nynorsk

Den norske versjonen ble i all stillhet lagt ut i løpet av helgen. Om kort tid vil det komme en nynorsk versjon.

- Ja, det kommer en nynorsk verjson ganske snart, jeg kan ikke si akkurat når, men det er vel ikke helt usannsynlig at den kommer i løpet av året, sier Risvik.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi