Hovedinnhold

- Facebook koster deg ikke drømmejobben

INGEN HINDRING: Slike bilder slippes fort på Facebook, men der kikker ikke Adecco. (Fotomontasje: Ole Petter Baugerød Stokke)
INGEN HINDRING: Slike bilder slippes fort på Facebook, men der kikker ikke Adecco. (Fotomontasje: Ole Petter Baugerød Stokke)
Adecco mener du kan slappe av og legge ut et festbilde eller to. Du mister ikke jobbsjanser av den grunn.

Denne saken handler om:

- Et festbilde er ikke nok til å koste noen jobben, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i bemanningsselskapet Adecco i en pressemelding.

Han reagerer sterkt på alt fokuset sosiale medier har fått i forbindelse med jobbsøking.

Les også:Slik skal du oppføre deg på Facebook

Blant annet har Nito, Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer, advart mot hva man legger ut på sider som Facebook, om man er på jakt etter ny jobb. En undersøkelse viste nylig at hver fjerde arbeidsgiver globalt hadde avvist en jobbsøker på grunn av informasjon man fant på nettet.

Ikke Facebook

Også Adecco sjekker nettet når de får jobbsøkere. Men ifølge dem selv er de nå det første selskapet som har retningslinjer om hvordan man skal behandle slik informasjon.

Les også:Bondelaget vil ha egen Farmville på Facebook

Retningslinjene sier at man skal vurdere det man finner i forhold til hvor relevant det er for jobben man søker. Det skal mye til før festbilder blir ansett som relevant.

Og de sjekker ikke Facebook. Det mener de er en privat sfære.

- Historiene om nettflauser blir hausset opp. Det sies og skrives mye som ikke stemmer med virkeligheten. Folk kan fort få inntrykk av at alt de foretar seg på nettet kan bli brukt mot dem. Slik er det ikke, bedyrer Øwre-Johnsen.

Les også:Se hvordan Microsoft og Google konkurrerer på alle arenaer

Også positivt

Adecco mener at googling av jobbsøkere kan brukes like mye til å finne positive sider ved søkeren som negative.

- Hvis vi er på jakt etter en medarbeider som skal kommunisere mye i jobben, er det greit å vite om vedkommende faktisk bruker sosiale medier og er aktiv der, sier Øwre-Johnsen.

- Nettsteder som Twitter, LinkedIn, og MySpace gir folk muligheter til å vise fram verdifulle sider av seg selv. Å være aktiv på nettet kan være positivt for karrieren, mener han.

Les også:Arbeidsmarkedet er dårlig - slik unngår du sparken!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi