Hovedinnhold

Facebook gir etter, endrer design

NY DESIGN: Facebok har endret seg og blitt mer «Twitter-aktig». Foto: Facebook
NY DESIGN: Facebok har endret seg og blitt mer «Twitter-aktig». Foto: Facebook
(VG Nett) Facebook har fått kritikk for endringen av designen. Nå melder de at brukerne skal få mer kontroll over endringene.

Denne saken handler om:

I et innlegg på den offisielle Facebook-bloggen kommer godt nytt for de som har ytret sine protester mot endringene i Facebook-designen. Ved å muliggjøre flere valg, skal en av de mest kritiserte nye sidene kunne bli mer personlig.

Mesteparten av kritikken har rettet seg mot hjemmesiden der en strøm av nyheter fra Facebook-venner renner inn. Spesielt har folk rettet kritikk mot en mengde informasjon som kommer fra ulike programmer som vennene dine bruker.

Les også:- Facebook vil ignorere design-klager

Dersom en kompis tar en quiz og klarer det bra, er det ikke nødvendigvis interessant for alle som oppgir å kjenne personen på Facebook.

Lyst til å følge VG Nett på Twitter?Klikk her!
Lyst til å følge journalisten på Twitter?Klikk her!

Tidligere ble slik informasjon begrenset til å dukke opp på brukerens hjemmeside i Facebook, nå dyttes den ut til alle vennene også. Ved å innføre begrensninger som brukerne kontrollerer skal strømmen av ikke-relevante nyheter begrenses.

Kritikken mot Facebook har også vært rettet mot deres forsøk på å nærme seg den sosiale nettjenesten Twitter. Det har ikke gått så veldig bra, skal en tro kommentarene til det siste blogginnlegget.

Les også:Twitter banker Facebook i vekst

«Dersom meningen var å kopiere Twitter, gratulerer. Dere har klart det. Dersom jeg ville være et medlem i Twitter, har vi alltids Twitter» skriver Facebook-medlemmet Nikos.

Disse endringene kommer Facebook til å gjøre etter alle klagene:

* Bilder der venner er tagget skal komme inn i nyhetsstrømmen, flere valg for hvordan programmer oppdaterer nyhetsstrømmen og live oppdatering av nyhetsstrømmen.

* Boksen med høydepunkter skal forbedres og oppdateres oftere, så den blir en slags «best of nyhetsstrømmen».

* Det skal bli lettere å finne forespørsler om nye venner og liknende.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi