Hovedinnhold

- Få vil bytte til Windows 7

AKTUELL: Mange firmaer vurderer Mac, mens den nye Windows-versjonen fortsatt er langt vekk for mange. (Fotomontasje)
AKTUELL: Mange firmaer vurderer Mac, mens den nye Windows-versjonen fortsatt er langt vekk for mange. (Fotomontasje)
Ikke mange ønsker å gå over til operativsystemet Windows 7 neste år. Og mange vurderer å velge noe helt annet, for eksempel Mac.

Denne saken handler om:

Programvareselskapet Kace har sammen med Dimensional Research utført en undersøkelse blant 1142 profesjonelle it-folk verden over.

Her har de spurt dem om hvordan de forholder seg til Microsofts nye operativsystem som sannsynligvis vil komme rundt årsskiftet.

Og prognosene er heller labre for Microsoft sin del.

Vil hoppe bukk

Ifølge pressemeldingen fra Kace oppgir 84 prosent at de ikke planlegger å bytte til Windows 7 i løpet av neste år.

Les også:Slik blir Windows 7

Hovedgrunnen skal være Vista sin manglende suksess i det profesjonelle markedet. Mange vil derfor avvente det hele, for å se om Windows 7 blir en ny Vista-bommert eller en suksess. Andre grunner er kompabilitet, kostnader og finanskriseproblemer.

Samtidig oppgir 83 prosent at de vil hoppe bukk over Vista, og gå rett over til Windows 7 når den tid kommer. Men få vil altså gjøre dette spranget allerede neste år.

Risikosport

- Resultatene viser at firmaer er skeptiske til å ta i bruk Windows 7, til tross for en tidlig entusiasme, forteller Diane Hagglund, senioranalytiker hos Dimensional Research, i undersøkelsens gjennomgang.

- Negativ oppfatning av Vista ser ut til å ha bygd opp denne mistilliten overfor Windows 7.

Les også:Går Windows-pc-en tregt? Slik smører du tannhjulene!

72 prosent av de spurte tror det er en større risiko å gå over til Windows 7, enn å sitte med en utdatert versjon av Windows XP.

"Nå skal vi skilles, Microsoft..."

Men ikke nok med at folk kvier seg for å bruke Windows 7 med det første. Ifølge undersøkelsen er det også mange som nå kvier seg for å bruke Windows i det hele tatt.

50 prosent av de spurte oppgir å ha vurdert å flytte sine klienter over til et helt annet operativsystem. Av disse, oppgir 27 prosent at Apples system er det mest aktuelle. Også Linux skal ha være noe mange vurderer.

Disse tallene er mye høyere enn hva de var for bare ett år siden. Da var det bare 40 prosent som var villige til å bryte ekteskapet med Microsoft.

Les også:Her er pc-fossilene vi savner mest

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi