Hovedinnhold

Apple gjenoppliver LP-en

NY:IPod nano kommer med en 2,2 tommers skjerm i fem spreke farger. Foto: Reuters
NY:IPod nano kommer med en 2,2 tommers skjerm i fem spreke farger. Foto: Reuters
Apple lanserer iPod med videokamera og gir iTunes god, gammeldags LP-funksjon.

Denne saken handler om:

Med Steve Jobs tilbake på scenen kunne Apple onsdag kveld presentere en rekke nyheter for iPod og iTunes.

Apple har introdusert en ny iPod nano, som kommer med innebygd videokamera, mikrofon og høyttalere. Mp3-spilleren kommer i en 8 GB- og en 16 GB-modell og vil koste henholdsvis 1250 kroner og 1490 kroner.

I tillegg er den populære iPod touch nå blitt raskere og fått mer lagringskapasitet. Den klassiske iPod-en, iPod classic, har også fått større disk - den forsvant ikke, slik noen hadde spådd på forhånd.

LES OGSÅ:iPod gjennom tidene

iTunes 9 gjør livet enklere

Apples populære musikkprogram har også kommet i en ny versjon. Det skal bli mulig å synkronisere iTunes-innhold, både musikk, filmer, tv-show, til opptil fem datamaskiner i huset, såkalt "Home Sharing".

En ny funksjon skal dessuten gjøre det mulig for brukere å organisere applikasjoner på iPhone via iTunes.

Musikkbutikken iTunes Store er også redesignet med bedre navigasjonsmuligheter, nye artistsider og så videre.

I tillegg har det kommet nytt innhold i musikkbutikken, iTunes LP, digitale album som bringer tilbake skikkelige bilder, tekst og annen informasjon om musikken. Her vil man få fotogallerier, videoer og så videre, og menyer som på dvd-vis, med spillelister, mulighet for å scrolle gjennom tekstene med mer.

Artikkelen fortsetter under bildet

SPILL PÅ IPOD TOUCH: Spillegenskapene til iPod touch ble også presentert. Foto: Reuters
SPILL PÅ IPOD TOUCH: Spillegenskapene til iPod touch ble også presentert. Foto: Reuters


iTunes 9 er tilgjengelig som en gratis nedlasting fra Apple sine nettsider.

LES OGSÅ:Apple vil redde albumsalget

Ny programvare til iPhone

iPhone OS 3.1 kommer med noen nye funksjoner og oppdateringer. Genius-funksjonen fungerer nå også med applikasjoner, det betyr at du vil få automatiske programanbefalinger basert på hva du allerede har i iPhonen din.

Du kan også kunne kjøpe ringetoner til iPhone fra iTunes Store, hvor det skal være rundt 30 000 ringetoner fra de store plateselskapene. Ringetonene vil koste 1,29 dollar per stykk og vil dukke opp i iPhone-innstillingene så fort de er lastet ned. iPhone 3.1 er tilgjengelig fra og med i dag som en gratis nedlasting for alle 3.0-brukere.

LES OGSÅ:Glem iTunes, Spotify rocker iPhone

Årlig tradisjon

Pressekonferansen ble arrangert i Yerba Buena Center for the Arts Theater i San Francisco onsdag kveld norsk tid.

Det er nærmest blitt en tradisjon for Apple å lansere nye iTunes- og iPod-produkter her. Senest på samme dato i fjor, 9. september 2008, sto Apple-sjef Steve Jobs på scenen i Yerba Buena Center og lanserte versjon 8 av mediespillerprogrammet iTunes og flere nye iPod-modeller.

Temaet i fjor var «Let's rock» - i år var det «It's only rock and roll, but we like it». Setningen er identisk med navnet på en låt fra et album med samme navn som Rolling Stones kom med i 1974.

Stones-vokalist Mick Jagger sa den gang at låten var en protest mot at pressen aldri var helt fornøyd og alltid hadde noe å utsette på de nye låtene som bandet ga ut, noe Stones hadde sett seg lei på. Om det er lignende tanker som ligger bak Apples temavalg i år, vites ikke.

LES HELE SAKEN HOS MACWORLD.NO.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi