Hovedinnhold

12 Nigeria-svindlere fengslet

(VG Nett) Massive aksjoner mot nettsvindel begynner å gi resultater. I Nederland er flere gjenger i søkelyset.

Denne saken handler om:

Allerde har fire mistenkte blitt sendt til USA hvor de kan få inntil tyve års fengsel dersom de blir funnet skyldige i nettsvindel.

Svindel med forhåndsbetalte midler, bedre kjent som «Nigeria-svindel», går ut på å hente ut så mye penger som mulig fra ofrene ved å tilby dem en falsk mulighet til å tjene lassevis av penger. Når ofret har bitt på, vil svindlerne kreve inn store pengesummer som skal gå til administrative gebyrer og bestikkelser.

- Dette er bare begynnelsen, sier en talsmann for det nederlandske politiet til avisen De Telegraaf.

Nigeriasvindler har ofte hatt sin bakgrunn i Nederland, koordinering og lokking skjer hovedsaklig gjennom bruk av epost. Dessverre ser det ikke ut til at svindelen kommer til å stanse med det første.

- For hver afrikanske svindler du arresterer, vil en annen ta hans plass, sier Frank Engelsman i sikkerhetsfirmaet Ultrascan til avisen. Liknende aksjoner i 2004 førte til en midlertidig nedgang i aktiviteten, som nå er oppe på minst like høyt nivå. Den gangen ble 52 svindlere arrestert.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi