Hovedinnhold

Stor test: Norges billigste nettbutikker

Sjekk forskjellene i grafikken nederst

MYE Å SPARE: Det kan svare seg å sjekke priser ulike steder når du skal handle elektronikk på nett.
MYE Å SPARE: Det kan svare seg å sjekke priser ulike steder når du skal handle elektronikk på nett.
I fjor handlet nordmenn forbrukerelektronikk på nett for 7,5 milliarder kroner. Du kan spare store summer ved å velge riktig nettbutikk.

Denne saken handler om:

Slik ble testen utført

  • For å finne prisene har vi sjekket hver eneste nettbutikk manuelt, ved å søke opp eller bla oss frem til de aktuelle produktene. Alle prisene er oppgitt inkludert merverdiavgift.
  • Vi har sjekket prisene to ganger, og brukt gjennomsnittet av de to målingene som grunnlag for beregningene. Hver nettbutikk har blitt sjekket på to forskjellige dager i to forskjellige uker.
  • Prisene er hentet inn torsdag 15. mars 2012 kl. 08:00 - 15:00 og onsdag 21. mars 2012 kl. 08:00 - 15:00. Alle nettbutikker har fått tilgang til å se de innsankede prisene før publisering og har kunnet komme med korrigeringer og tilbakemeldinger i forkant av publiseringen.

    Testen er levert av Hardware.no

Av Vegar Jansen , Jørgen Elton Nilsen og Niklas Plikk , Hardware.no 

Hardware.no har i flere år målt prisene til norske nettbutikker for å se hvem som har de jevnt over laveste prisene, senest sommeren 2011.

Nå har vi nok en gang sjekket landets nettbutikker, for å se hvem som er best på pris våren 2012.

Totalt har vi sjekket over 2100 prislinjer blant landets 71 nettbutikker. Butikkene selger minst ett av totalt 30 utvalgte elektronikkprodukter innenfor alt fra datakomponenter til TV-er. Resultatet viser at du raskt kan spare tusenvis av kroner ved å kjøpe varene dine fra riktig nettbutikk.

Norges billigste denne våren

Pixmania.com er den billigste av de 71 nettbutikkene i vårens pristest, og den er 34 prosent billigere enn pristestens dyreste nettbutikk, ILB.no. Handler du de 13 produktene i testen begge fører i sitt sortiment, vil det vær hele 11.700 kroner i prisforskjell.

Pixmania vinner nettbutikk-testen, tett fulgt av NetOnNet.no og Dustinhome.no.
Pixmania vinner nettbutikk-testen, tett fulgt av NetOnNet.no og Dustinhome.no.


Pristesten viser at Pixmania er 11,87 prosent billigere enn en gjennomsnittlig nettbutikk i Norge. Dette er ikke første gang butikken med franske røtter kommer høyt i vår pristest. Både sommeren 2012 og vinteren 2009 fikk de andreplassen, men de er nå tilbake på topplasseringen de senest hadde i 2008.

Rett bak følger NetOnNet.no, som er 11,26 prosent billigere enn en gjennomsnittlig norsk nettbutikk. De var for første gang i fjor med på totallisten, der de gikk rett til topps, men må denne våren nøye seg med en marginal andreplass.

Landets tredje billigste nettbutikk er Dustinhome.no. De kommer ut som 8 prosent billigere enn gjennomsnittet og gjør dermed en god avansering fra 7. plassen de fikk i fjor sommer. De har det bredeste utvalget av produkter av de tre nettbutikkene på pallen, og fører hele 27 av 30 varer i undersøkelsen.

Dustinhome leverer raskest

Selv om de tre nettbutikkene på pallen er langt billigere enn gjennomsittet, er det liten prisforskjell i mellom de tre. I Prisguide.no har vi samlet inn brukererfaringer og informasjon om leveringstid, områder der det er større forskjeller mellom de tre vinnerene.

Brukerne våre har generelt sett gitt Pixmania greie omtaler, og butikken ender totalt opp med 3,5 av 5 stjerner. Når du navigerer deg rundt i nettbutikken bør du imidlertid passe på at du velger riktig produkt. Pixmania selger nemlig en rekke varianter av det samme produktet, enten med diverse tilbehør eller med en ikke-nordisk språkpakke.

De samme brukeromtalene forteller at Pixmania som oftest leverer varene en uke etter bestilling.

NetonNet er bare 0,6 prosent dyrere enn Pixmania, og kan også skilte med greie brukererfaringer med sine tre av fem stjerner i butikkoversikten vår. De leverer varene raskere enn sin franske konkurrent, som oftest får du varene innen fire dager..

Av de tre er det imidlertid helt klart at Dustinhome er best på både kundeservice og rask levering. Kundene har gitt dem hele fire av fem mulige stjerner, og varene ligger som oftest hos deg innen tre dager.

I boksen nedenfor kan du se hvilke nettbutikker som er billigst innenfor bestemte produktkategorier, basert på de produktene vi har brukt i testen.

Av testens totalt 71 butikker er det bare to som fører samtlige produkter vi har målt, Mobilestore.no og StartIT.no. Hakk i hæl følger QXL.no og Euro-Tec.no, med 29 av 30 produkter.

Les hele testen på Hardware.no 


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi