Hovedinnhold

680 bakkeansatte i SAS og Widerøe kan tas ut i streik

<p>STREIKEFARE: SAS-fly kan bli rammet av streik dersom partene i LFF og NHO Luftfart ikke kommer til enighet i morgendagens mekling. FOTO: ESPEN BRAATA</p>

STREIKEFARE: SAS-fly kan bli rammet av streik dersom partene i LFF og NHO Luftfart ikke kommer til enighet i morgendagens mekling. FOTO: ESPEN BRAATA

Foto: Espen Braata, Braata, Espen
540 personer i SAS Ground Handling (SGH) og 140 personer i Widerøe blir tatt ut i streik dersom LFF (Luftfartens Funksjonærforening) og NHO Luftfart ikke blir enige i morgendagens meklingsmøte.

Denne saken handler om:

Partene i LFF og NHO Luftfart setter seg ned ved meklingsbordet fordi medlemmene i LFF forkastet den fremforhandlede avtalen etter uravstemning. 

– I hovedsak er det SAS og Widerøe-ruter som blir rammet. Det gjelder både ruter innenlands og ruter til og fra Norge, opplyser leder i LFF, Asbjørn Wikestad.

På Norges største flyplass kan ikke vakthavende pressetalskvinne, Mariann Hornes ikke si noe om hvilke konsekvenser en eventuell streik vil få for passasjerene på flyplassen.

– Jeg har dessvverre ikke informasjon om dette nå, sier Hornes og henviser til flyselskapene. 

Konsekvenser

Hos SAS sier informasjonssjef Knut Morten Johansen at de ikke kommer til å kansellere noen ruter dersom det skulle bli streik.

– Streiken vil få minimale konsekvenser. Vi har et handlingsrom som gjør at vi kan omdisponere ressurser og gjennomføre flygningene likevel. Men blir det streik, kan vi nok få en del mindre forsinkelser, sier Johansen. 

Det er i hovedsak personell i innsjekk og i billettkontor som blir tatt ut i streik, ifølge Johansen.

Ifølge Asbjørn Wikestad i LFF er hans 1700 medlemmer misfornøyde med årets lønnsavtale fordi de mener de har fått for lite i lønnsoppjustering.

– I mer enn ti år har lønnsutviklingen i norsk luftfart lagt på et lavt nivå, og vi er nok ved en grense for hva folk kan tåle. Folk har fått nok og er klare for streik dersom vi ikke får en avtale innenfor rimelighetens grense, sier Wikestad til VG.

NHO Luftfart ønsker ikke å kommentere den forestående meklingen som starter mandags morgen og har en frist for enigheten innen utgangen av dagen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Forbruker

Se neste 5 fra Forbruker