Hovedinnhold

Via Pakistan til Kina

Sine unge år til tross - 20-årige Kristoffer Rønneberg er en bereist fyr. I år skal han forsere fjellene i Pakistan på vei til og deretter gjennom Kina sammen med venninnen Trine Angelskår.
Som student ved United World College i Singapore i to år har Kristoffer Rønneberg blitt kjent med mennesker over hele verden - deriblant pakistanske Hussain som i dag bor og studerer i USA. 20. juli møtes de to igjen i Islamabad som er utgangspunktet for Kristoffers lange reise til Kina.

Det er langt fra første gang 20-åringen reiser i Asia. Tidligere har han besøkt blant annet Indonesia, Malaysia og Hong Kong.

- Asiatiske kulturer er så allsidige og ofte så generøse. De har et helt annet tankesett og en annen måte å se verden på. Når man i tillegg har lest noe om historien, er det veldig interessant å se de stedene man har lest om, sier han.

Så langt det lar seg gjøre, velger Kristoffer alltid å reise med tog.

- Det er den beste måten å reise på. Ingenting er som å sitte i døråpningen og se landskapet passere forbi. I Asia er tog billigere enn buss, derfor treffer du også en helt annen type mennesker der, sier han.

Sommerens to måneder lange reise skal som sagt begynne i Islamabad. Deretter skal de to reisefellene følge Hunza-dalen opp til Gilgit og over Khunjerab-passet til Kina på Karakoram Highway - den relativt nyetablerte handelsveien mellom Pakistan og Kina. Første stopp i Kina er fjellbyen Kashgar som var et av knutepunktene på den såkalte Silkeveien (Fra 100-tallet var dette navnet på karavaneveien fra Kina over Iran til Middelhavet - de ulike forgreiningene møttes nettopp i Kashgar).

Deretter skal Kristoffer og Trine humpe på buss i 36 timer til Urumqi som ligger midt i hjertet av Kina, for å ta tog videre sørøstover til Lanzou. Etter en tid forflytter de seg til Xian og deretter nordøstover til Peking. Så etter to måneders reise er det slutt rundt 19. september.

Nederst på siden finner du nettstedene Kristoffer Rønneberg anbefaler deg å oppsøke før du eventuelt legger ut på den samme reiseruten - og han utveksler gjerne erfaringer med andre som har reist i Asia. Send ham gjerne e-post.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise