Hovedinnhold

Strikkeferie - noe for deg?

<p>NY TURISME: Torill Bakke (t.h.) og kompanjong Mette Kroken Nygård er drevne med pinnene. I februar begynner de å arrangere strikke-ferieturer til Romsdal for folk fra hele verden.  Foto: Stein Siem, Åndalsnes Avis<br/></p>

NY TURISME: Torill Bakke (t.h.) og kompanjong Mette Kroken Nygård er drevne med pinnene. I februar begynner de å arrangere strikke-ferieturer til Romsdal for folk fra hele verden.  Foto: Stein Siem, Åndalsnes Avis

Helt fra USA kommer strikke-turistene for å lære rett og vrang hos Torill Bakke i Åndalsnes.

Inspirert av en strikketur til italienske Toscana har Torill Bakke begynt å arrangere ferieopplegg for «strikkere» i Romsdal – ukesopphold og weekendkurs med potensial til å bli en skikkelig turistmagnet, skal vi tro Åndalsnes Avis.

– Strikkeferie var et ord som i hvert fall ikke fantes i mitt vokabular før jeg i fjor vår ble med på arrangementet «Knitting in Tuscany», som amerikanske Susan Wollcot sto bak, forteller Torill til VG.

– Det er jo så mange som strikker, og mange vil gjerne lære mer, nye teknikker, diskutere strikking med likesinnede og få bedre kjennskap til garn og ull, sier gründeren.

Romsdals-naturen

Første strikke-ferieuke arrangeres i Rauma nå i februar: Deltagerne får møte strikke-guruene Arne & Carlos.

<p>POPULÆRE: Strikke-turistene i Romsdal får blant andre møte strikke-guruene Arne &amp; Carlos, som ifølge Romsdals Budstikke har 170.000 følgere på Facebook.</p>

POPULÆRE: Strikke-turistene i Romsdal får blant andre møte strikke-guruene Arne & Carlos, som ifølge Romsdals Budstikke har 170.000 følgere på Facebook.

Foto: Marius Knutsen, VG

– Å komme sammen og strikke med likesinnede er noe av det viktigste, understreker Torill og forteller at en kvinne fra USA var den aller første som meldte seg på.

Torill Bakke og kompanjongen Mette Kroken Nygård har tro på strikkeferie-opplegget sitt, der bygdas gamle skolestue blir tilholdssted for strikkerne under ferieoppholdet.

Ukesopphold

At Arne & Carlos har 170.000 følgere på Facebook, som Romsdals Budstikke skriver, tyder på at gjestepotensialet er stort.

Foreløpig er det lagt opp til fire ukesopphold og fire langhelger med strikkeferie i 2015.

Nisjeferier er i skuddet. Faktisk er det en internasjonal reisetrend, og selv om strikking foreløpig hører til de mer perifere aktivitetsferieformene, akter Torill og Mette å nøste opp flere internasjonale distribusjonskanaler for å gjøre ferieformen mer kjent, slik at de kan fange flere feriegjester i garnet.

<p>MYE FINT Å SE:  Romsdalen har mye flott natur, som strikke-turistene vil finne inspirasjon i. Her den nye Romsdalstrappa, på veien opp til fabelaktige Romsdalseggen. Foto: Matti Bernitz<br/></p>

MYE FINT Å SE:  Romsdalen har mye flott natur, som strikke-turistene vil finne inspirasjon i. Her den nye Romsdalstrappa, på veien opp til fabelaktige Romsdalseggen. Foto: Matti Bernitz

Ullvare-veteran

Selv har Torill 15 års erfaring fra den lokale ullvarefabrikken. Hun har flust av kontakter, blant annet i designermiljløet, som kommer til nytte når hun skal snekre ferieopphold for tilreisende strikkere fra hele verden.

Å bruke naturen rundt Åndalsnes som inspirasjon blir ekstra viktig, sier Torill, som vil samarbeide med bedriftene i Rauma for å optimalisere innholdet.

– Strikkemiljøet er stort og raust. Det er utrolig mange flinke folk der ute som vi skal trekke veksler på, sier gründeren til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise