Hovedinnhold

Vil ikke hete «Ibsen International Airport»

- A-ha er bedre kjent ute i verden...

"LEVER GODT MED NAVNET": Ledelsen på Oslo lufthavn tror ikke flyplassen blir bedre kjent ute i verden med "ibsen" i navnet. Foto: Scanpix
"LEVER GODT MED NAVNET": Ledelsen på Oslo lufthavn tror ikke flyplassen blir bedre kjent ute i verden med "ibsen" i navnet. Foto: Scanpix
(VG Nett) - Vi lever godt med å hete Oslo Lufthavn eller «Oslo Airport» internasjonalt, sier OSL-talsmann Jo Kobro.

Denne saken handler om:

Denne gang er det SV-politiker Akhtar Chaudhry som er ute etter å døpe om Oslo Lufthavn til «Ibsen International» for å gjøre Gardermoen mer kjent ute i verden.

- Sier meg ingenting

- Hva er Gardermoen? Det sier meg ingenting, sier Chaudhry til TV 2 Nyhetene.

Glemte flyplass på turist-kart

- Nei, men så heter da heller ikke flyplassen her Gardermoen, svarer OSL-talsmann Jo Kobro når VG Nett konfronterer ham med SV-politikerens navneutspill.

Hva synes du om forslaget?Diskutér her!

- Offisielt heter vi Oslo Lufthavn. Internasjonalt markedsfører vi oss som Oslo Airport, og det lever vi greit med, sier Kobro.

- Oslo i navnet

- Så lenge vi har Oslo i navnet, vil folk vite hvor vi holder til. Jeg tror ikke Ibsen i flyplassnavnet vil gjøre oss mer kjent, sier flyplass-talsmannen - før han legger til:

- Spør du en amerikaner hvilket norsk navn han kjenner best, vil nok de fleste svare a-ha...

BEST KJENT: Undersøkelser viser at A-ha er bedre kjent i utlandet enn både Ibsen, Grieg og Heyerdahl. Foto: Terje Bringedal
BEST KJENT: Undersøkelser viser at A-ha er bedre kjent i utlandet enn både Ibsen, Grieg og Heyerdahl. Foto: Terje Bringedal


- Døp om Værnes til «Hell International»!

- Så hva med «a-ha International Airport"...? spør vi og får rungende latter tilbake.

Lagt død

Etter Chaudhrys utspill på TV2 i går, var navnesaken oppe på flyplassledelsens morgensmøtet i dag - der saken ble lagt død.

- Skal en flyplass døpes om, må Avinor gjøre det, sier jo Kobro til VG Nett.

Edvard Grieg kan få egen flyplass

I utlandet er det ikke uvanlig at stor flyplasser kalles opp etter kjente personer: I New York heter en av flyplassene John F. Kennedy, i Paris finner vi Charles de Gaulle-flyplassen, og München har Frantz Josef Strauss fått sitt navn knyttet til flyplassen.

«Lofoten International»

I Norge er det så langt bare Banak lufthavn (North Cape Airport) og Evenes (Lofoten International) som har vært berørt av substasielle navnedebatter.

I Bergen har det dog vært diskutert å døpe om Flesland til Edvard Grieg Internatioanal Airport.

- Diskutert før

- Da Oslo Lufthavn var ny ble det også diskutert her, forteller Jo Kobro. Både Ibsens, Wergelands og Thor Heyerdahls navn var framme den gang, erindrer han.

SV-Chaudhry mener Gardermoen er hele Norges flyplass. Ibsen er ikke bare Norges, men kanskje også hele verdens, sier han til TV2-nyhetene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise