Hovedinnhold

Venezia trygler turistene etter storflom

VÅTT: Vannet på Markus-plassen har ikke trukket seg tilbake, snart to uker etter gigantflommen og bare en uke før julen setter inn. Foto: REUTERS.
VÅTT: Vannet på Markus-plassen har ikke trukket seg tilbake, snart to uker etter gigantflommen og bare en uke før julen setter inn. Foto: REUTERS.
(VG Nett) Borgermesteren i lagunebyen frykter turistsvikt og anklager media for feilsitering.

Denne saken handler om:

I en pressemelding sendt ut fra bystyret i Venezia tilbakeviser borgermesterens kontor at han har advart turister mot å komme til byen.

«Jeg har blitt fortalt at noen engelskspråklige aviser og nettsider har rapportert at jeg jeg skal ha rådet turister til ikke å komme til Venezia på grunn av farer i byen. Dette er en åpenbar misforståelse», heter det blant annet i kunngjøringen.

Les også:Lokker hotellgjester med gratis støvler

90 prosent av Venezia stod forrige uke under vann i det som var den verste springfloen på 20 år i den italienske byen.

Fart i «Moses-prosjektet»

Denne uken står fremdeles den populære Markus-plassen under vann, og skadeomfanget skal være stort både i butikker og privatboliger.

Den enorme flommen har igjen satt fokus på redningsprosjektet «Moses» som etter planen skal stå ferdig i 2014.

79 gigantiske lemmer skal plasseres på havbunnen utenfor slusene inn til lagunen. Lemmene skal heves når vannstanden går over 110 cm over normalen, slik at man sperrer havet ute.

Les mer om Moses-prosjektet her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise