Hovedinnhold

Selvpisking i Nordens Paris

- Tromsø er «djevelsk stygg»

Lesernes perspektiv: Hva synes du? Er Tromsø en stygg by?

ELSKER TROMSØ: Er det beste med Tromsø utsikten derfra? Debatten raser i polarhovedstaden. Michelle Yeoh stortrives ihvertfall "nær Nordpolen" i Tromsø. Foto: Lars Åke Andersen
ELSKER TROMSØ: Er det beste med Tromsø utsikten derfra? Debatten raser i polarhovedstaden. Michelle Yeoh stortrives ihvertfall "nær Nordpolen" i Tromsø. Foto: Lars Åke Andersen
- Turistene tør ikke si det. Men Tromsø er "djevelsk stygg", påstår byens egne reiselivsfolk.

Denne saken handler om:

Det er fra sine egne man skal ha det.

Debatten om "OL-byens" manglende pryd, byens hullete gater og husrekker som mest minner om tanngarden til enn 10-åring, har blusset opp for full tyngde i polarhovedstaden i sommer.

Er det beste ved Tromsø utsikten derfra?

Si din mening her!

Nå har også Bladet Tromsøs nettutgave itromso.no tatt opp tråden:

Turistinformasjonsansvarlig i Visit Tromsø, Oda Kvaal-Tanguay, sier rett ut at turistene "av ren høflighet" ikke sier det de virkelig mener om Tromsø. Derfor gjør hun det selv og betegner byen som djevelsk stygg.

Landskapsarkitekt Ann-Kjersti Johnsen og eiendomsutvikler Stig Henriksen støtter utsagnet til Kvaal-Tanguay.

- Også jeg tror turistene er hyggelige i sine karakteristikker. Personlig har jeg hørt kolleger si ting som har fått meg til å skjemmes, erkjenner Johnsen overfor itromso.no.

- Ser ut som en dass

- Bortsett fra gågata og nærområdene til rådhuset, ser byen ut som en dass. Storgata, i begge ender, med ditto sidegater gror igjen og er fulle av hull og humper. Dessuten er mye av bygningsmassen i en elendig forfatning, sier Stig Henriksen.

I går evaluerte Næringsforeningen og reiselivet årets sommersesong. Utgangspunktet var å få i gang en debatt om hvordan sommerbyen Tromsø skal fremstå for besøkende i årene fremover.

"Bygget av drivved"

Skal Nord-Norge-metropolen fortsatt framstå som om den er bygget av drivved?

Politikeren erkjente at kommunen ikke har penger til byforskjønning. Derfor vil et spleiselag mellom turistene, næringslivet og kommunen kunne bidra til utbedringer.

Det fnyser både Johnsen og Henriksen av:

- Turistene betaler nok

- Hvorfor skal tilreisende betale for et vakrere Tromsø? Er ikke prisene høye nok?

Henriksen trekker fram at Tromsø har en unik mulighet til å få utført mye arbeid for en billig penge.

- Vi er i en situasjon hvor byens entreprenører fallbyr hverandre for å få oppdrag. Det bør utnyttes til å få rustet opp både fortau, gater, parker.

- Rust opp parker og fortau

- Selv om det er mye stygt i byen vår, finnes det elementer som er positive. La det være klart, fortsetter han.

- Vi må ikke se på dette som problemer, men utfordringer. Det er enkle grep som skal til. Dersom kommunen drar i gang en prosess, må den være åpen. Ekspertise må på banen for å få et så godt resultat som mulig, konkluderer Ann-Kjersti Johnsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise