Hovedinnhold

Til leie: Leilighet med panoramautsikt på toppen av Holmenkollbakken

<p>HOLMENKOLLEN: Nå skal rommet på toppen leies ut til overnattingsgjester.</p><p><br/></p>

HOLMENKOLLEN: Nå skal rommet på toppen leies ut til overnattingsgjester.


Her får du 360 graders utsikt og garantert ingen gjenboere. Rommet på toppen av Holmenkollbakken blir Oslos mest spektakulære overnattingsted.

Denne saken handler om:

Vanligvis brukes det av hoppere som gjør seg klare til å sette utfor bakken eller turister som ser på utsikten.

Nå gjøres det om til designleilighet og legges ut på Airbnb med Skiforeningen som vertskap.

<p>TOPPLEILIGHET: Jeanette Hansen (t.v) sammen med stylist Melissa Hegge i Holmenkolleilighetens dobbeltseng.<br/></p><p><br/></p>

TOPPLEILIGHET: Jeanette Hansen (t.v) sammen med stylist Melissa Hegge i Holmenkolleilighetens dobbeltseng.


– Vi er veldig stolte av arkitekturen på denne bakken. Med alle elementene stylisten Melissa Hegge har fått inn i leiligheten, blir dette en veldig spesiell måte å oppleve Holmenkollbakken på, sier driftsansvarlig for Holmenkollen kultur- og turistanlegg, Jeanette Hansen.

VG har testet botjenesten Airbnb. Les resultatet her. (Krever innlogging)

Stylisten Melisa Hegge, som til daglig jobber på Verket Interiør i Bærum, har omgjort det 40 kvadrameter store rommet av glass og betong til en moderne leilighet med ny, norsk design, og krydret det med gamle effekter som selbuvotter og OL-plakaten fra 1952.

<p>SLIK BLI DET: Topprommet gjøres om til designleilighet og leies ut gjennom Airbnb.<br/></p>

SLIK BLI DET: Topprommet gjøres om til designleilighet og leies ut gjennom Airbnb.

Foto: FELIX ODELL, AIRBNB

To netter på toppen

Siden Holmenkollbakken brukes til skihopp om vinteren og zipline om sommeren, i tillegg til at den er åpen for turister hele året, kan ikke rommet på toppen leies ut over lengre tid.


<p>TIL VANLIG: Slik ser rommet på toppen av Holmenkollbakken ut når publikum kan komme og se på utsikten.</p><p><br/></p>

TIL VANLIG: Slik ser rommet på toppen av Holmenkollbakken ut når publikum kan komme og se på utsikten.


Det er snakk om to netter: Fra torsdag 26. mars til fredag og fra fredag 27. mars til lørdag.

Alt innholdet i leilgheten er klart, men det er demontert og settes opp igjen når den skal leies ut.

Gratis overnatting

I motsetning til de fleste andre private boligene som leies ut gjennom Airbnb, blir det gratis å bo på toppen av Holmenkollen.

Leietakerne må sende inn en søknad innen 16. mars med en god begrunnelse for hvorfor akkurat de skal få bo der. Deretter vil Airbnb og Skiforeningen velge ut paret med den beste begrunnelsen.

<p>KREATIVITET: Even Heggernes som leder Airbnb i Norden og Nederland etterlyser kreative søknader.</p><p><br/></p>

KREATIVITET: Even Heggernes som leder Airbnb i Norden og Nederland etterlyser kreative søknader.


– Hva vil dere legge vekt på?

Da vi leide ut et KLM-fly på Schipol i Amsterdam, fikk vi henvendelser både fra gjester som hadde tenkt å fri i flyet, og gjester som ville tilbringe bryllupsnatten der. Jeg håper at noen av de som søker denne gangen er så originale at det blir enkelt for oss å plukke ut vinnerne, sier Even Heggernes som er leder Airbnb i Norden og Nederland.

Jeanete Hansen som representerer Skiforeningen og Holmenkollen ser for seg at det blir to par som får en overnatting hver.

– Det er bare en dobbeltseng i leiligheten , så det er ikke plass til en hel familie. Helst vil vi ha et norsk par den ene natten, og et utenlandskden andre. Gjerne et par fra en hoppnasjon. Dette må jo være den ultimate opplevelsen for noen som er glad i skihopping, sier hun.

Skiforeningen lover å ta godt vare på gjestene, og vil ta dem med både til Skimuseet og til Oslo Vinterpark.

– Vi håper også det er nok snø til at de kan prøve langrennsløypene og skiskyting. Hvis det ikke er nok snø kan vi bruke sparkesykkel eller rulleski, sier Jeanette Hansen.

<p>KOLLENSVEVET: Ziplinen åpner for sesongen like før topprommet skal leies ut.<br/></p><p><br/></p>

KOLLENSVEVET: Ziplinen åpner for sesongen like før topprommet skal leies ut.


Walk-in-zip-out.

Ziplinen «Kollensvevet» har sesongåpning helgen før utleiehelgen, og begge parene får anledning til å sveve ut av leiligheten, ned bakken, når de sjekker ut.

– Hvis de vil, da. Det er også mulig å ta heisen, sier driftsansvarlig Jeanette Hansen.

Unike overnattinger

For Airbnb er natten på toppen av Holmenkollen en del av en kampanje der de tilbyr helt unike overnattingsmuligheter rundt i verden. Det inkluderer blant annet Galleri Lafayette i Paris, i en gondolheis i Alpene og i et KLM-fly på Schipol.

– Vi prøver å komme med noe originalt, noe med høy wow-faktor. Det blir alltid laget en film av dette, og filmen fra KLM er nå sett over en million ganger på Youtube. Siden jeg er norsk, og har ansvar for det nordiske markedet, hadde jeg veldig lyst til å få til noe unikt i Oslo. Holmenkollbakken er jo et av de mest unike byggene vi har, sier Even Heggernes i Airbnb.

<p>ROM MED UTSIKT: De som skal bo på toppen av Holmenkollbakken kan også nyte utsikten fra terrassen.</p><p><br/></p>

ROM MED UTSIKT: De som skal bo på toppen av Holmenkollbakken kan også nyte utsikten fra terrassen.


Foto: FELIX ODELL, AIRBNB

Og Visit Oslo er godt fornøyd med oppmerksomheten.

– Vi heier og deler i sosiale medier. Dette rulles ut i hele verden og setter Oslo på kartet, sier turistsjef Bente Holm.

Hun synes ikke det er problematisk at Airbnb tar gjester fra de ordinære hotellene.

– Airbnb bidrar med mange nye gjester til byen som ellers kanskje ikke ville tatt seg råd til å komme. Disse gjestene bruker penger i byen på opplevelsesbedriftene, handel og restauranter. Dette er bare positivt, sier turistsjefen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise