Hovedinnhold

Tar ferien på golfskole

OLIVA (VG) Venninnene Anette Æsøy og Eli Bjørnevik byttet bort skiferie i Østerrike med sol, spa og golfskole i Spania. Og angret ikke et sekund.

Denne saken handler om:

PUTTER PÅ: Golfpro Tom Selmer gir Anette Æsøy fra Skien gode råd om puttingen.Foto: EGIL SVENDSBY. Foto:
PUTTER PÅ: Golfpro Tom Selmer gir Anette Æsøy fra Skien gode råd om puttingen.Foto: EGIL SVENDSBY. Foto:
- Dette frister til gjentagelse. Vi velger nok golfferie neste vinter også, sier Anette og Eli, to av stadig flere som reiser på organisert golfferie, med innlagt golfskole.

Ikke for at de skal bli så forferdelig mye bedre til å spille golf, men fordi de på slike reiser møter mange likesinnede.

Tom Selmer, tidligere to ganger vinner av PGA-mesterskapet i golf i Norge, har arrangert private turer i regi av Groruddalen Golfklubb i åtte år. Men i vinter er han en av flere norske golfproer som har inngått avtale med Sabra Tours.

På den måten blir golfskolene åpne for alle, uansett hvilken klubb du er medlem av, eller hvilket nivå du spiller på. Og du er garantert at golfproen som underviser, snakker norsk.

Lærer noen triks

I gruppen vi besøker, er deltagerne fra rundt tretti til snart sytti år. Golfferdighetene er like varierte. Og litt overraskende, det er nesten like mange kvinner som menn.

- De fleste som deltar, er helt vanlige golfere som bare ønsker å spille og kose seg.

Men som samtidig er så ivrige at de stiller opp til halvannen times trening før de går ut på banen for å spille, sier Tom Selmer.

- Hvor mye bedre golfere blir deltagerne av en slik kombinasjon mellom skole og golfferie?

- Vi tenker ikke slik. Dette er først og fremst sosialt.

LÆREVILLIGE: Alle deltagerne er på plass når golfpro Tom Selmer starter dagens instruksjon på Oliva Nova Golf Club. Foto: EGIL SVENDSBY. Foto:
LÆREVILLIGE: Alle deltagerne er på plass når golfpro Tom Selmer starter dagens instruksjon på Oliva Nova Golf Club. Foto: EGIL SVENDSBY. Foto:
Men det gir dem en ekstra fin start på sesongen hjemme. Dessuten er man garantert å feriere med folk med samme interesse, dette er mye mer sosialt enn å dra til eksempelvis Spania og spille golf alene.

Men når det er sagt, vi håper jo at de plukker opp noen triks som gjør at de på sikt blir bedre spillere, sier Selmer og starter dagens instruksjon.

Ikke en eneste deltager har kommet for sent.

I dag er det puttingen, det enkleste og samtidig det vanskeligste slaget i golf, som skal forbedres.

Tom og hans medpro i denne gruppen, Morten Hansen, gir råd og alle lytter.

Veldig sosialt

Halvannen times trening går unna. Så er det lunsjtid, deretter ut for å spille på Oliva Nova Golf Club.

HØY KLASSE: Oliva Nova Golf Club holder meget høy standard. I bakgrunnen hotellet der deltagerne på golfskolen bor. Foto: EGIL SVENDSBY. Foto:
HØY KLASSE: Oliva Nova Golf Club holder meget høy standard. I bakgrunnen hotellet der deltagerne på golfskolen bor. Foto: EGIL SVENDSBY. Foto:
Banen er designet av Seve Ballesteros og er av så høy kvalitet at det er spilt kvalifiseringsrunder til Europatouren der.

Og etterpå kan man erstatte væsketapet i baren eller få ømme muskler knadd i hotellets spa-avdeling.

- Golf og velvære, det er tingen, sier Anette Æsøy fra Skien og avslutter dagen i hotellets spa-avdeling.

- Selv om jeg også liker å dra på skiferie, er dette mye mer sosialt. I golf kan du være med i et miljø uten å være så forferdelig god, sier Eli Bjørnevik fra Oslo. Yngste deltager på turen var for øvrig 13 måneder gamle Robin.

- Jeg spiller golf, jeg også, men her er jeg med som barnevakt, smiler Jan Petter Berntsen, mens kona Susan Brown følger golfskolen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise