Hovedinnhold

Slik finner du igjen flørten fra flyturen

Søk etter medpassasjeren på ny nettside

LUFTIG KJÆRLIGHET: En ny nettside skal øke sjansen for å finne igjen medpassasjeren som du forelsekt deg i på flyturen. Foto: AFP
LUFTIG KJÆRLIGHET: En ny nettside skal øke sjansen for å finne igjen medpassasjeren som du forelsekt deg i på flyturen. Foto: AFP
(VG Nett) Har du opplevd at «Love is in the Air»? At flyturen ble helt spesiell på grunn av passasjeren i nabosetet, men at du aldri tok mot til deg for å spørre etter navnet, noe du angrer bittert.

Denne saken handler om:

Og har du ikke navnet, kan det bli vanskelig å finne personen gjennom Google eller Facebook.

Her er derfor håpet for alle som vil søke etter sitt spennende reisefølge fra flyturen: Den nye nettsiden (vi møttes på et fly.com )

HAR DU MØTT DIN KJÆRE PÅ FLYET?
Tips VG Netts journalist om historien 

Ny arena
- Dette er et morsomt initiativ, og en arena vi ikke har hatt før, sier rådgiver og ekspert på sosiale medier, Ingeborg Volan i Gambit Hill & Knowlton.

- Hvis du synes du har hatt en hyggelig flytur sammen med passasjeren i nabosetet, er det jo en viss mulighet for at denne passasjeren har opplevd turen på samme måte. Dersom WeMetOnAPlane.com blir kjent som arenaen hvor man møter igjen hyggelige flypassasjerer, er muligheten ganske stor for å finne personen igjen her, sier Volan.

SYNLIG I NEW YORK: Den nye nettsiden ble lansert sist uke, blant annet med reklame i New York. Foto: WeMetOnAPlane.com
SYNLIG I NEW YORK: Den nye nettsiden ble lansert sist uke, blant annet med reklame i New York. Foto: WeMetOnAPlane.com

Grunnleggeren av nettsiden, australske Will Scully-Power (31), forteller til VG Nett at den ble offisielt lansert sist uke, og til nå er det lagt inn 13 etterlysninger.

- Men ved slutten av året er målet å ha over 1000 etterlysninger der, sier han.

Australieren har gått stort ut i markedsføringen av nettsiden, blant annet med reklame på Times Square i New York.

Slik virker det

Den nyetablerte nettsiden gir deg mulighet til å publisere din egen etterlysning sammen med søkbare data som flightnummer, år, måned, dag, avreise- og ankomstflyplass.

Det gjør det mulig for ditt reisefølge å finne deg igjen dersom vedkommende går inn på den samme siden for å søke.

På samme måte kan du selv gå inn på nettsiden og søke etter flightnummer, flyplasser, dato eller år, for å se om ditt reisefølge har lagt inn en etterlysning etter deg.

Hvis så har skjedd, kan du poste et svar til vedkommende, og han eller hun vil umiddelbart få en e-post med beskjed om at noen har svart.

- En av de store suksessfaktorene her er nettopp muligheten til å søke på kriterer du ikke har andre steder, som for eksempel flightnummer - i tillegg til at vi er vant til å oppsøke nettet for all mulig og umulig informasjon, sier Ingeborg Volan.

Etterlysningene spres

Historiene som legges inn på WeMetOnAPlane.com kan også deles via Facebook og twitter.

- Jo flere som får vite om etterlysningene, jo større er sjansen for at folk skal finne hverandre igjen, sier grunnlegger Will Scully-Power, som selv forelsket seg i en medpassasjer på en flytur fra Kuala Lumpur til Sydney i fjor.

- Hver eneste måned googler i gjennomsnitt 4400 personer over hele verden ordene «met on a plane» (møttes på flyet). Det faktaet var nok for meg til å innse at jeg ikke var alene, og at det til nå ikke fantes noen arena hvor man kunne komme i kontakt med sine medpassasjerer uten å vite hva de het, uttaler Will Scully Power i en pressemelding.

Sosiale medier-ekspert Ingeborg Volan sier at muligheten for å finne personer generelt øker ved å bruke hverandres nettverk.

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise