Hovedinnhold

Se - et dansk skianlegg!

Ny «rullebånd-skibakke» i Århus

RULLEBÅND: Nederst i skibakken kan de mest ustø skikjørerne støtte seg til en bom mens de øver på hoftevrikk og skibakken ruller av sted under dem. Foto: Skiarena
RULLEBÅND: Nederst i skibakken kan de mest ustø skikjørerne støtte seg til en bom mens de øver på hoftevrikk og skibakken ruller av sted under dem. Foto: Skiarena
Det er dejlig å være dansk - på samlebånd. Her ser du det nye innendørs-skianlegget i Århus.

Denne saken handler om:

Skibakken er seks meter bred og ni meter lang, og ser ikke så imponerende ut. Men i prinsippet er den altså uendelig lang.

Se demonstrasjonsvideo nederst i artikkelen!

«Skibakken» er et rullebånd som beveger seg akkurat så fort som skiløperen kjører. Vinkelen på bakken kan justeres etter hvor drevne skiløperne er.

Les også:Den lille havfrue flyttes til Kina

Overflaten på rullebåndet er laget av et materiale som minner om en nypreparert skibakke når det blir fuktet med vann.

Den første delen av Skiarena i Århus åpnet i september, og nå er hele det 1150 kvadratmeter store anlegget klart til å ta imot skiturister.

- Vi er nettopp nå i gang med høysesongen, og antallet gjester har økt stabilt siden åpningen. Mens vi i september solgte 150 leksjoner, har vi i januar solgt mer enn 900 leksjoner. Suksesskriteriet er 5000 solgte leksjoner i løpet av 2009, sier direktør Martin Rise Christensen.

Les også:Dansk og svensk berg-og-dalbane i verdenstoppen

Anlegget er bygget etter nederlandsk modell. I tulipanlandet finnes det mer enn 60 tilsvarende rullebånd-skianlegg.

Her ser du skisenterets egen video som viser hvordan anlegget fungerer:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise