Hovedinnhold

Priskrig på flyplasstaxi til og fra Gardermoen

<p>FRLYPLASSTAXI: Sommerkampanjen til Norgestaxi har utløst priskrig på Gardermoen.</p>

FRLYPLASSTAXI: Sommerkampanjen til Norgestaxi har utløst priskrig på Gardermoen.

Foto: Mona Langset, VG
Det startet med Norgestaxis sommerkampanje, og fortsatte med at Christiania Taxi ville ha de laveste prisene i Oslo. Resultatet er rekordlave priser på flyplasstaxi.

Denne saken handler om:

- I går ettermiddag justerte vi prisene igjen. Nå tar Norgestaxi 590 kroner og vi 585, får vi opplyst i resepsjonen på Christiania taxi.

Men daglig leder i Norgestaxi Oslo, Erlend Eidsvoll justerer bildet noe:

- Vi tar 590 fra Gardermoen til Oslo sentrum og 610 den andre veien. Prisene gjelder uansett om du praier bilen på gaten, eller forhåndsbestiller, sier han.

Endringene skjer nå så fort at selskapene ikke får tid til å oppdatere nettsidene. Gjeldende pris får du kun hvis du ringer sentralene eller spør i taxidepotet på Gardermoen.

<p>ENDRES HELE TIDEN: Denne plakaten står ved taxiene på Gardermoen og viser prisene til Oslo sentrum. Bildet ble tatt mandag. Etter det er prisene satt ytterligere ned. Foto: MONA LANGSET</p>

ENDRES HELE TIDEN: Denne plakaten står ved taxiene på Gardermoen og viser prisene til Oslo sentrum. Bildet ble tatt mandag. Etter det er prisene satt ytterligere ned. Foto: MONA LANGSET

På plakaten som viser prisoversikten ved taxiholdeplassen på Gardermoen blir det stadig satt nye lapper med justerte takster hos Christiania Taxi og Norgestaxi.

Bildet til høyre, som ble tatt mandag denne uken, er allerede for lengst utdatert.

- Endelig har taxiselskapene fått øynene opp for at de må konkurrere på pris for å sikre seg kunder. Nå kommer det nye priser nesten annenhver dag, sier daglig leder av taxidepotet på Gardermoen, Kenneth Simonsen.

Han ønsker utviklingen velkommen, og sier at selskapenes priser snart vil bli enda synligere når det nye bestillingssystemet hvert øyeblikk er klart til å tas i bruk.

De har fått opp til sammen fire touch-skjermer der publikum enkelt skal få oversikt over prisene til selskapene som til enhver tid befinner seg på depotet, slik at de kan bestille den billigste.

Det er bare små tekniske justeringer som skal til før alt er klart.

- Inntil det oppfordrer jeg publikum til å gå innom taxiskranken på Gardermoen for å finne ut hvilken av bilene på depotet som tilbyr den beste prisen til bestemmelsesstedet, sier Kenneth Simonsen.

Priskrigen

Før sommeren tok Norgestaxi 670 kroner for å kjøre mellom Oslo sentrum og Gardermoen på dagtid, og 870 kroner om kvelden og natten.

Den 7. juli startet selskapet en sommerkampanje, og satte ned prisene til 645 om dagen og 825 om natten.

Men da kom konkurrenten Christiania Taxi på banen. Selskapet opererer med en prisgaranti som lover alltid å være billigst på flyplastaxi, derfor satte det sine egne priser fem kroner lavere.

Norgestaxi svarte med å sette ned sine priser igjen, og slik har det fortsatt.

Dagens priser på 585 (Christiania Taxi) og 590 (Norgestaxi) er betydelig lavere enn de andre Oslo-selskapenes flyplaspriser, og litt billigere enn det Bærums-baserte selskapet 0-taxi.

Men hvor lenge vil prisene forbli lave?

Norgestaxi har annonsert sin sommerkampanje frem til skolestart 18. august.

- Hvis de går tilbake til den prisen de hadde før sommeren på 670 kroner, vil vi legge oss på 650, pluss 200 i nattillegg, opplyses det i skranken hos Christiania taxi.

Hos Norgestaxi har de ikke bestemt seg for fortsettelsen ennå.

- Det kommer litt an på hva løyvehaverne er villige til. I Oslo sentrum koster turene rundt 24 kroner kilometeren, mens kundene nå bare betaler rundt 12 kroner kilometeren til og fra Gardermoen. Det er svært lite lønnsomt for sjåføren, sier dagligleder i Norgestaxi Oslo, Erlend Eidsvoll.


Taxipriser mellom Gardermoen og Oslo sentrum

Følgende priser innhentet fredag ved lunchtider:

* Christiania Taxi: Dag: 585. Kveld/natt 765

* Norgestaxi: Dag: 590 fra flyplassen, 610 fra Oslo. Kveld/natt 770

* 0-taxi: Dag: 598. Kveld: 748. Natt: 798.

* Taxi 2: Dag: 650. Kveld/natt: 850. Ved forhåndsbestilling, ellers taxameter

* By-taxi: Dag: 650. Kveld/natt: 850.Ved forhåndsbestilling, ellers taxameter

Forhåndsbestilling kun mulig fra Oslo til flyplassen. Til Oslo kjører de på taksameter.

* Oslo Taxi: Dag: 759. Kveld/natt: 959.


SISTE: Etter at denne saken ble publisert har 0-taxi senket sine priser med ytterligere 50 kroner, til 548 på dagtid, 698 på kveldstid og 748 natt.

- Vi har en prisgaranti som sier at vi skal være billigst, derfor satte vi ned prisen så fort vi hørte at Christiania Taxi og Norgestaxi lå under oss, sier styreleder i 0-taxi Robert Hercz.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise