Hovedinnhold

Norges ledende nettreisebyråer slår seg sammen

FUSJONERER: Hans Christian Birkeland (t.v.) og Jason Eckhoff i henholdvis Solfaktor.no og restplass.no slår seg sammen g blir en av Norges ledende nettreisebyråer. Foto: Restplass.no AS/Solfaktor AS
FUSJONERER: Hans Christian Birkeland (t.v.) og Jason Eckhoff i henholdvis Solfaktor.no og restplass.no slår seg sammen g blir en av Norges ledende nettreisebyråer. Foto: Restplass.no AS/Solfaktor AS
(VG Nett) Restplass.no og Solfaktor.no danner nytt og større reiseselskap.

Denne saken handler om:

Daglig leder Jason Eckhoff i restplass.no forteller til VG Nett at fusjonen vil gjøre selskapene til en ledende reiseaktør både innom ruteflybilletter, restplasser, charter- og pakkereiser.

- Vi vil kunne tilby et komplett spekter av reiser, og samtlige reiseleverandører av betydning vil være til stede, sier Eckhoff i en pressemelding.

Les også:Reiserush til Syden!

Han mener sammenslåingen vil føre til et enda bredere utvalg av reisealternativer og gode tilbud, noe som igjen kan bidra til økt konkurranse og bedre priser.

Begge videreføres

- For eksisterende kunder vil nettsidene restplass.no og Solfaktor.no være akkurat slik de kjenner oss i dag. Siden begge nettsider er såpass etablerte, ønsker vi ikke å slukke lyset for noen av dem. I stedet får vi to sider med litt forskjellig profil, men med sterkere tjenester enn tidligere, sier Eckhoff til VG Nett.

Les også:Restplass.no selger flyturer med tap.

Restplass.no-gründeren forklarer at med en dobling av kapasiteten på flere områder, forventer de å kunne tilby et større utvalg reiser til enda bedre priser.

Nye konsepter

Hans Christian Birkeland i Solfaktor forteller at nye og spennende konsepter allerede er under utvikling, men at de forskjellige nettsidene fortsatt består.

- Fokus vil fortsatt være på å levere det enkleste reisesøket og de beste prisene. Det som har gjort nettsidene så populære skal videreføres, lover Birkeland.

Ut på tur til sydligere strøk? Her finner du gratis reiseguide!

Selskapene har i utgangspunktet samarbeidet om en egenutviklet søkemotor på charterbilletter og sydenreiser siden 2006, men velger nå å ta steget videre og slå seg sammen. Det nye selskapet vil ha 20 ansatte. Hva selskapet skal hete, er ennå ikke bestemt, forteller gründerne.

Bransjen positiv

Reisebransjen skal være positive til fusjonen, og daglig leder Leo Berbu i Apollo opplyser at han har stor tro på nysatsningen.

- Dette blir en veldig sterk aktør som det skal bli spennende å følge fremover, sier Berbu i en kommentar.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise